Lärare sökes till Tolleredsenheten

Lärare sökes till Tolleredsenheten

Om arbetsplatsen
Tolleredsskolan är en liten skola som arbetar aktivt med undervisningens kvalité och att öka elevernas lärande. Vi arbetar aktivt och målinriktat med trygghet och studiero genom bland annat metoden kooperativt lärande. Vi har precis som andra skolor i Lerum ett entreprenöriellt förhållningssätt. Skolan ligger med närhet till naturen med mycket goda förutsättningar till undervisning utomhus. Tolleredsenheten ligger i bruksorten Tollered strax öster om Lerum och tillhör skolområde Floda i Lerums kommun. Enheten består av förskola, fritidshem, förskoleklass och grundskola årskurserna 1 till 5. På enheten finns ca100 elever i grundskola med 70 barn i förskola. Verksamheter ligger i en grönskande bruksmiljö granne med skog och sjöar som lämpar sig väl även för undervisning utomhus. Lerums kommun, med centralorten Lerum, ligger knappt 20 minuters resväg från Göteborgs centrum. Kommunens drygt 40.000 invånare erbjuds hög livskvalitet med en väl fungerande samhällsservice och vacker natur med ett rikt utbud av fritidsaktiviteter samt kulturvärden med anor ända från 1500-talet. Kommunens vision är att bli Sveriges ledande miljökommun till år 2025.

Arbetsuppgifter
Som lärare på enheten ingår du i ett arbetslag där det finns ett tätt samarbete med både kollegor och elevhälsa. Vi har också ett tätt samarbete med vårdnadshavare. Arbetsklimatet är positivt, prestigelöst, strukturerat och lösningsfokuserat. Du kommer att arbeta med elever F-5. Du har mentorsansvar elever i din klass. Just denna tjänst är riktad med huvudfokus mot skolans äldre elever dvs 3-5. Skolans personal är till mycket hög andel behörig och är skickliga i sina uppdrag. Vi strävar efter att vara en skola i framkant. Som lärare på Tolleredsskolan kommer du att arbeta i en kreativ miljö och bidra till att våra elever får en stimulerande undervisning i en trygg miljö. Detta innebär att du tillsammans med arbetslaget och andra lärare på enheten kontinuerligt planerar, utvärderar undervisningen och utbildningen. Vi arbetar tillsammans för att hela tiden förbättra denna, det som händer i klassrummet utgör grunden i vårt systematiska kvalitetsarbete. Eftersom våra fokusområden är trygghet och studiero, kollegialt lärande och kooperativt lärande, är det ett plus om du har erfarenhet och känner dig stimulerad att arbeta med detta. Om du har erfarenhet och är skicklig inom något eller flera av dessa områden finns det också möjlighet att du inom ramen för ett försteläraruppdrag, tillsammans med ledningsgrupp och annan personal, få ett extra ansvar för att driva utvecklingsarbetet på skolan.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad legitimerad lärare upp till åk 6. Vi ser gärna att du har So i din ämneskombination och har goda digitala färdigheter. Du är nyfiken och drivs av ett stort engagemang och ett genuint intresse för elevers utveckling och lärande. Du är ansvarsfull och strukturerad och har förmåga att lyssna, leda och entusiasmera elever i lärandesituationer. Våra förväntningar på dig är att du arbetar öppet, respektfullt och prestigelöst tillsammans med dina kollegor för att hela tiden utvecklas och skapa en god utbildning, med en bred bas i din undervisning. Varje elev möts utifrån sina behov och förutsättningar och du tror på att alla elever genuint alltid vill lära sig utifrån sin förmåga. Vi ser gärna att du tycker om att arbeta med verklighetsanknutna ämnesövergripande projekt i tätt samarbete med dina kollegor. Du är lösningsorienterad och tycker om att samverka med både elever, pedagoger, elevhälsa och vårdnadshavare. Du har ett holistiskt synsätt och ser systematiskt kvalitetsarbete som en motor i utvecklingsarbetet. Välkommen in med din ansökan!

Övrigt
Kommunens vision lyfter fram ledorden hållbarhet, kreativitet och inflytande vilket genomsyrar vårt arbete. Vi är cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 42 000 invånare. Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling. Vi vill främja en god arbetsmiljö där det går att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen ber vi dig skicka in din ansökan via den här länken, och inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför den här rekryteringen har vi redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda. Vi undanber oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Område Lerum
Yrkesroll Utbildning, Lärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 2 dec 2020 (9 dagar kvar)