Lärare och resurs till Lindénska skolan

Lärare och resurs till Lindénska skolan

Om arbetsplatsen
Lindénska skolan är en resursskola i Lerum för elever inom autismspektrum som är i behov av en mycket anpassad skolmiljö. Vårdnadshavare har ansökt om placering och urval har gjorts i en noggrann process, utefter fastställda kriterier. Verksamheten är nystartad under föregående läsår och därför fortfarande under upparbetning. Under läsåret 20/21 kommer elever i årskurs 3-7 att gå på skolan. Det är ungefär 6-7 elever i varje klass och skolan har fyra lärare, egen elevhälsa, och pedagoger i fritidshemsverksamhet. Lindénska skolans utvecklingsarbete utgår från det systematiska kvalitetsarbetet där man utifrån resultat och analys tydligt preciserar vilka områden för utveckling som finns på enheten. Alla som arbetar på Lindénska skolan ser vikten av att samverka med vårdnadshavare och andra aktörer som finns runt eleven. Du kan läsa mer om verksamheten här: https://www.lerum.se/Utbildning-och-barnomsorg/Grundskola/resursskola/ Vi samarbetar med närliggande grundskolan Stenkulan och kommer under läsåret att arbeta med ÄDK (ämnesdidaktiskt kollegium) tillsammans med Stenkulan.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som kan undervisa i idrott och hälsa och gärna i något eller några av de andra prestationsämnena (musik, slöjd, bild) eller NO. Som lärare på Lindénska skolan ansvarar du för undervisning i mindre grupper. Du kommer att arbeta i arbetslag med övrig personal på skolan och tillsammans är ni ansvariga för elevernas lärande och utveckling. Ni har ett nära och förtroendefullt samarbete med vårdnadshavare. Tjänsten gäller under innevarande läsår och omfattar deltid eller heltid, beroende på den sökandes intresse och erfarenhet. Utöver undervisningsuppdraget kan tid som resurs på skolan ges.

Kvalifikationer
Du ska ha kompetens och intresse för att arbeta med elever i behov av särskilt stöd och att skapa en tillgänglig lärmiljö för skolans elever. Meriterande är erfarenhet av att arbeta med elever inom autismspektrum och kunskap om konsekvenser av olika neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Du behöver vara flexibel och ha förmåga att anpassa undervisning och utbildning efter elevers olika behov och förutsättningar och vi ser också att du har en hög stresstålighet och god förmåga till att bemöta både elever och vårdnadshavare i utmanande situationer. Enligt skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskola, skola och barnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida. Erfarenhet önskvärt. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Övrigt
Kommunens vision lyfter fram ledorden hållbarhet, kreativitet och inflytande vilket genomsyrar vårt arbete. Vi är cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 42 000 invånare. Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling. Vi vill främja en god arbetsmiljö där det går att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen ber vi dig skicka in din ansökan via den här länken, och inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför den här rekryteringen har vi redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda. Vi undanber oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Emilie Torbjörnsdotter
Telefon 076-112 32 95
Område Lerum
Yrkesroll Utbildning, Lärare
Typ av anställning Deltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida https://www.lerum.se/Utbildning-och-barnomsorg/Grundskola-i-lerums-kommun/resursskola/
Sista ansökningsdag 31 okt 2020 (9 dagar kvar)