Lärare mot Fritidshemmet/Fritidspedagog

Lärare mot Fritidshemmet/Fritidspedagog

Om arbetsplatsen
Tillsammans skapar vi framtiden för varenda elev Välkommen till Uddaredsskolan! Vi lever vår vision, tillsammans är ett ledord i vår organisation. Vi utmanar och stöttar varandra på alla sätt för att hitta bästa sättet att nå alla elevers potential. Uddaredsskolan är en liten enhet med stora möjligheter, nu är söker vi en Fritidspedagog/lärare mot fritids!

Arbetsuppgifter
Vi letar efter en medarbetare som kan bidra till vår verksamhet med sin profession, kreativitet och inspiration! Att se fritidshemmet som en viktig kugge i skolan och driva/utveckla fritidshemmets verksamhet i team är viktigt för oss. I rollen som fritidspedagog/grundlärare mot fritidshemmet ansvarar du för att planera, genomföra och utvärdera utbildningen i vårt fritidshem och ta del av förskoleklass och skola. Utifrån läroplanen och våra styrdokument skapar du en miljö i fritidshemmet som syftar till att stärka våra elever i såväl deras kunskapsutveckling som i deras personliga utveckling. Du ska arbeta nära skolans personal för att skapa en röd tråd i elevens hela skoldag så att skola och fritids hänger samman. Vi eftersträvar att se oss som en gemensam enhet på skolan. Som fritidspedagog hos oss ska du också arbeta för att erbjuda våra elever en meningsfull fritid. I det ingår det att uppmuntra till allsidiga kontakter, social gemenskap och att stärka grupprelationer. En viktig del i ditt uppdrag är arbetet med fritidshemmets och enhetens kvalitetsarbete. Du vill utveckla fritidshemmets uppdrag, mål och arbetsmetoder. Du arbetar också tillsammans med personalen i arbetslaget för att barns inflytande, delaktighet och eget ansvar utvecklas i skola och fritidshemsomsorgen. Vi tror att du är duktig på kommunikation och samspel med såväl elever, vårdnadshavare och kollegor. Du gillar att vara med och påverka och ta ansvar för din arbetsplats. Ser det som självklart att vara lösningsfokuserad och sträva efter att nå högre måluppfyllelse tillsammans med dina kollegor. Du ser att modern teknik är en självklarhet i dagens skola - som ger stora möjligheter till utveckling

Kvalifikationer
Kompetenskrav: Legitimerad grundlärare med inriktning mot fritidshem/fritidspedagog eller annan utbildning som arbetsgivare bedömer likvärdig. - Du ska ha ett stort intresse av att arbeta och utveckla fritidshemmets arbetssätt. - Du är behörig fritidspedagog/lärare i fritidshem, gärna med idrott eller praktiskt estetiskt ämne. - Du har ett stort initiativ och brinner för fritidshemmets frågor och utveckling. - Du har ett positivt förhållningssätt och ser utmaningar som möjligheter. - Du har lätt att skapa relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare. - Du är strukturerad och konsekvent. Vi har en löpande urvalsprocess. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Övrigt
Kommunens vision lyfter fram ledorden hållbarhet, kreativitet och inflytande vilket genomsyrar vårt arbete. Vi är cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 42 000 invånare. Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling. Vi vill främja en god arbetsmiljö där det går att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen ber vi dig skicka in din ansökan via den här länken, och inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför den här rekryteringen har vi redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda. Vi undanber oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Helena Rydén
Telefon 0302-52 18 40
Område Lerum
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 25 okt 2020 (1 dag kvar)