Lärare i fritidshem till Almekärrsskolan

Lärare i fritidshem till Almekärrsskolan

Om arbetsplatsen
Almekärrsskolan är en grundskola, F-5, med ca 420 elever och 60 anställda. Skolan ligger i ett naturskönt villaområde med skogen inpå knutarna, ca 15 minuters promenadväg från pendeltåget. Almekärrsskolan har ett stort arbete kring att skapa lärmiljöer där alla barn kan verka utifrån sina förutsättningar. Vi arbetar utifrån ett systemteoretiskt förhållningssätt. Alla pedagoger är organiserade i arbetslag och betoningen ligger på samverkan och samarbete. Här arbetar utvecklingsbenägna pedagoger som driver arbetet kring eleverna framåt utifrån ett systematiskt arbete kring undervisningen.

Arbetsuppgifter
Vi söker en fritidspedagog/lärare i fritidshem som ska ansvara för planering, genomförande och utvärdering av verksamheten utifrån styrdokumenten, samt i samarbete med förskoleklassens lärare bedriva undervisning utifrån en helhetssyn. Du kommer ingå i vårt arbetslag förskoleklassen. I arbetslaget arbetar fyra lärare i förskoleklass och ytterligare fyra pedagoger på fritidshemmet. Tillsammans planerar ni en undervisning utifrån hela barnet - hela dagen. Du skapar goda förutsättningar så att eleverna känner nyfikenhet och lust att lära. Du utvecklar positiva och förtroendefulla relationer till dina elever, kollegor och vårdnadshavare. Du har ett stort intresse att utveckla fritidshemmets verksamhet både inom det egna arbetslaget men också i en helhet.

Kvalifikationer
- Du är behörig fritidspedagog/lärare i fritidshem - Du har ett stort initiativ och brinner för fritidshemmets frågor och utveckling - Du har ett positivt förhållningssätt och ser utmaningar som möjligheter

Övrigt
Lerums kommuns vision att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete. Inom kommunens verksamheter arbetar cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 41 000 invånare. Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling. Kommunens medarbetare ska ha en god arbetsmiljö som främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan! Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Anna Wingård Eriksson
Telefon 0200-111 333
Område Lerum
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.lerum.se/almekarr
Sista ansökningsdag 5 juni 2020 (9 dagar kvar)