Lärare i dator och kommunkationsteknik

Lärare i dator och kommunkationsteknik

Tjänsten innebär att undervisa i olika kurser på El- och Energiprogrammet, särskilt de kurser som ingår i inriktningen Dator & Kommunikationsteknik, dvs. Elektronik, Kommunikationsnät, Nätverksteknik och Datorteknik. Även andra kurser på programmet kan bli aktuellt, beroende på kompetens.

Kvalifikationer
Vi söker i första hand dig som har arbetat som yrkeslärare på gymnasiet med ovanstående ämnen. Lärarbehörighet är meriterande men inte ett krav. Det är viktigt att du är en lagspelare som vill arbeta tillsammans med kollegor för att utveckla undervisning och programmet. Att vilja lära nytt är egenskap som värdesätts. I tjänsten ingår att vara mentor med tillhörande kontakt med vårdnadshavare. Vi lägger stor vikt vid flexibilitet och samarbetsförmåga.

Lerums kommuns vision att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete. Inom kommunens verksamheter arbetar cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 41 000 invånare. Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling. Kommunens medarbetare ska ha en god arbetsmiljö som främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan! Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Lars Andersson
Telefon 0736-604820
Område Lerum
Yrkesroll Utbildning, Lärare
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 10 maj 2019 (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Lerums gymnasium ska vara en av regionens mest attraktiva gymnasieskolor och ett självklart alternativ för ungdomarna i Lerum. Vi söker nu dig som tillsammans med elever, medarbetare och skolledning vill vara med i det arbetet. Med sina ca 1200 elever är Lerums gymnasium en attraktiv och populär skola med en stark värdegrund som fokuserar på trygghet, närvaro och utmaningar. Skolan kännetecknas av bredd och spets. Vi har nio nationella program, gymnasiesärskola och IM, uppdelad i fem skolenheter som var och en leds av en rektor. Skolan har också en administrativ chef och en verksamhetschef för samordning. Lärarna är organiserade i arbetslag runt eleverna på de olika programmen. Gymnasiet ligger i en fantastisk miljö, med ett grönt parkområde, alldeles intill Säveån, bara några minuters promenad från Lerums centrum och tågstation.