Lärare i Ma/No åk 6-9

Lärare i Ma/No åk 6-9

Om arbetsplatsen
Alléskolan, med ca 550 elever ligger i Floda. Vår organisation med sju självständiga arbetsenheter, EHT samt fritidsgården har visat sig skapa ett bra arbetsklimat och trivsel. Varje arbetsenhet förfogar över en egen del av skolan vilket skapar struktur och lugn för eleverna som slipper för många förflyttningar. Alléskolan är en skola som arbetar utifrån en arbetslagsstyrd organisationsmodell. Skolan har en tydlig infrastruktur vilket genererar möjlighet att föra enhetens utvecklingsfrågor framåt. Till Floda tar du dig enkelt med pendeltåget ifrån Alingsås och Göteborg. Från stationen är det kort gångavstånd till skolan.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig, utbildad lärare med behörighet i ma, no och tk eller annat. Du har förmåga att skapa goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du är en driven, utvecklingsbenägen och engagerad pedagog som dessutom precis som oss, värdesätter att ha kul och trivsamt på ditt jobb. Vi behöver dig som är nyfiken, vill tänka nytt, ser möjligheterna och tar dem. På Alléskolan har du flera ämneskollegor. Skolan arbetar bland annat med kooperativt lärande vilket vi ser stora vinster med. Du behöver inte behärska detta idag men du behöver sätta dig in i tankarna och visa en nyfikenhet.

Kvalifikationer
Vi förväntar oss att du är en person som möter eleverna individuellt, skapar goda relationer och sprider en positiv stämning i ditt möte med dem. Du är en tydlig ledare i klassrummet och strävar efter att ge förutsättningar för att alla elever ska ha möjlighet att utvecklas så långt som möjligt. Du har goda IT-kunskaper och är van att använda digitala verktyg i undervisningen. Du är öppen för olika arbetssätt och är flexibel i samarbetet med andra. Du samarbetar framgångsrikt med andra och är initiativtagande till att prova nya metoder och arbetssätt för att uppnå goda resultat. Du värdesätter olikheter och arbetar aktivt för ökad inkludering tillsammans med eleverna. Du uppskattar att arbeta i team och ser vinsten med vad ett sådant samarbete innebär.

Övrigt
Lerums kommuns vision att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete. Inom kommunens verksamheter arbetar cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 41 000 invånare. Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling. Kommunens medarbetare ska ha en god arbetsmiljö som främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan! Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Malin Friberg
Telefon 0302-521668
Område Lerum
Yrkesroll Utbildning, Lärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 1 nov 2019 (14 dagar kvar)