Lärare i Hem- och konsumentkunskap och annat ämne, åk 6-9

Lärare i Hem- och konsumentkunskap och annat ämne, åk 6-9

Om arbetsplatsen
Alléskolan, en 6-9 skola med ca 590 elever ligger i Floda och är en organisation med åtta självständiga arbetsenheter, elevhälsoteam samt fritidsgården vilket har visat sig skapa ett bra arbetsklimat och trivsel. Varje arbetsenhet förfogar över en egen del av skolan vilket skapar struktur och lugn för eleverna. Skolan har en tydlig infrastruktur vilket genererar goda möjligheter att föra enhetens utvecklingsfrågor framåt. Till Floda tar du dig enkelt med pendeltåget ifrån Alingsås och Göteborg. Från stationen är det kort gångavstånd till skolan.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig, utbildad lärare med behörighet i Hem- och konsumentkunskap för årskurs 6 -9 och ytterligare något ämne. Du har förmåga att skapa goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du är en driven, utvecklingsbenägen och engagerad pedagog som dessutom precis som oss, värdesätter att ha kul och trivsamt på ditt jobb. Vi behöver dig som är nyfiken, vill tänka nytt, ser möjligheterna och tar dem. På Alléskolan har du flera ämneskollegor.

Kvalifikationer
Vi förväntar oss att du är en person som möter eleverna individuellt, skapar goda relationer och sprider en positiv stämning i ditt möte med dem. Du är en tydlig ledare i klassrummet och strävar efter att ge förutsättningar för att alla elever ska ha möjlighet att utvecklas så långt som möjligt. Du har goda IT-kunskaper och är van att använda digitala verktyg i undervisningen. Du är öppen för olika arbetssätt och är flexibel i samarbetet med andra. Du samarbetar framgångsrikt med andra och är initiativtagande till att prova nya metoder och arbetssätt för att uppnå goda resultat. Du värdesätter olikheter och arbetar aktivt för ökad inkludering tillsammans med eleverna. Du uppskattar att arbeta i team och ser vinsten med vad ett sådant samarbete innebär. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
Kommunens vision lyfter fram ledorden hållbarhet, kreativitet och inflytande vilket genomsyrar vårt arbete. Vi är cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 42 000 invånare. Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling. Vi vill främja en god arbetsmiljö där det går att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen ber vi dig skicka in din ansökan via den här länken, och inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför den här rekryteringen har vi redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda. Vi undanber oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Anette Larsson
Telefon 0302521650
Område Lerum
Yrkesroll Utbildning, Lärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 7 juni 2020 (6 dagar kvar)