Lärare för yngre åldrar Ljungviksskolan

Lärare för yngre åldrar Ljungviksskolan

Om arbetsplatsen
Vi erbjuder dig som lärare för yngre åldrar en möjlighet att komma till oss på Ljungviksskolan! Blir du en av oss kommer du få härliga arbetskollegor och stor möjlighet att påverka ditt arbete. Det är nära till naturen med skog, sjö och lite lantbruksdoft ibland. Dina främsta kollegor finns i ett av våra F-3 arbetslag med tillhörande fritidshem. Pedagoger med många idéer kring hur man skapar goda relationer och får eleverna att lyckas. Vi har ett gott arbetsklimat med bra sammanhållning i kollegiet. Ett stöttande och hjälpande klimat där man är mån om varandra. Det är en hög grad av trivsel på skolan både hos elever och personal. Vill du vara med och bidra till att våra elever lyckas? Det hoppas vi! Tveka inte att höra av dig och prata med oss för att höra mer. Det är alltid lättare att prata. Allmänt om oss: Ljungviksskolan är en F-9 skola som ligger i Gråbo och är byggd 2012. Vi söker en utbildad lärare för yngre åldrar. Vi ser gärna att du har en bred behörighet. Detaljplanering för uppdraget görs tillsammans med arbetslaget utifrån behörigheter och kompetens. Samplanering och kollegialt lärande är viktiga grundpelare för att driva vår skola tillsammans därav har alla lärare 40-timmars semestertjänst. Det finns en god anledning till att vi valt att arbeta med detta i Gråbo vilket vi gärna berättar mer om.

Arbetsuppgifter
Du är processledare för en grupp elever och genom det har du ett särskilt ansvar för deras lärande, utveckling och kontakt med vårdnadshavare. I processgruppen arbetar ni i åldersheterogena grupper i ämnesövergripande projekt samt med arbetsuppgifter som gör det möjlighet för eleverna att lära i ett annat sammanhang än gruppen de vanligtvis tillhör. Samtidigt har du ansvar för undervisningen i en klass utifrån de ämnen du är behörig i. Du ingår i ett arbetslag där ni tillsammans ansvarar för att planera, genomföra, utvärdera och utveckla verksamheten för lagets alla 100 elever från åk F-3. Ni tar tillvara på varandras kompetenser där ni både stöttar, utmanar och inspirerar varandra utifrån forskning och beprövad erfarenhet. Med utgångspunkt i att barnet lär hela dagen strävar vi mot att gränserna mellan skola och fritids minimeras. Utöver arbetet i ditt arbetslag kommer du också att ingå i en ämnesgrupp som arbetar med systematiskt kvalitetsarbete utifrån våra resultat, övergripande analyser och strategier samt progressionsplaner inom det specifika ämnet.

Kvalifikationer
Du är en erfaren och behörig lärare och ser det som utmanande och roligt att arbeta i arbetslag för att nå alla våra elever. Du är van att arbeta nära elevhälsan. Du har ett lågaffektivt förhållningssätt och gärna erfarenhet av att arbeta och stötta elever med funktionsvariationer inom NPF.

Övrigt
Lerums kommuns vision att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete. Inom kommunens verksamheter arbetar drygt 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 40 000 invånare. Kommunens eftersträvar att medarbetare ska en an arbetsmiljö främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård, personalstöd och semesterväxling. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat. - Varmt välkommen med din ansökan! Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Bente Törnqvist
Telefon 0302-52 17 51
Område Lerum
Yrkesroll Utbildning, Lärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.lerum.se
Sista ansökningsdag 18 juni 2021 (6 dagar kvar)