Lärare SVA i kombination med MA/IDH/BL åk 4-9 Lekstorpsskolan

Lärare SVA i kombination med MA/IDH/BL åk 4-9 Lekstorpsskolan

Om arbetsplatsen
Vill du vara med att utveckla, skapa och forma SVA verksamheten på Lekstorpsskolan så är detta tjänsten för dig! Lekstorpsskolan är i sluttampen av en ombyggnationsprocess där nya lokaler och nya inspirerande lärmiljöer byggs och formas med syfte att kunna utöka elevantalet på sikt och utökar därmed också vår personalstyrka. Lekstorpsskolan är en F-9 skola och ligger i Gråbo, Lerums kommun och har för närvarande ca 380 elever men siktar mot 500 elever. Skolan är organiserad i 5 arbetslag. Arbetslagen är navet i organisationen och har stort mandat att förändra, utveckla och påverka i utvecklingsfrågor. Vi erbjuder en inspirerande arbetsplats med engagerad personal där skolutveckling står i centrum. Värdeskapande- och entreprenöriellt lärande är centrala begrepp för kunskapsbildningen på Lekstorpsskolan. Vi arbetar gränsöverskridande mellan arbetslagen och ämnesövergripande för att motivera och inspirera varandra och eleverna till utveckling och lärande. På Lekstorpsskolan arbetar all personal utifrån årsarbetstid, vilket innebär att man arbetar 40 timmars vecka för att ge utrymme till tätt samarbete i arbetslagen. Vänta inte med att söka tjänsten då intervjuer sker fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningstiden!

Arbetsuppgifter
Din roll är att utveckla elever mot deras fulla potential. Du kommer att vara med med att skapa, utveckla och anpassa olika lärmiljöer där alla sinnen är med i lärandet. Du har fullt bedömningsansvar och lektionsansvar i dina ämnen och anpassar din undervisning utefter elever och situation. I uppdraget som lärare/pedagogisk personal på enheten ansvarar du tillsammans med berörda medarbetare för elevernas utveckling och måluppfyllelse. Du har ett lösningsfokuserat, samarbetsvänligt och självständigt arbetssätt med eleverna i fokus. I din roll ingår processledarskap, vilket innebär att du kommer att ansvara för ett antal processelever där du följer upp elevers processer mot kunskapskraven och även deras sociala utvecklingen i tätt samarbete med vårdnadshavare och övriga medarbetare. Du har en drivande roll i enhetens utvecklingsgrupp för språkutvecklande lärande. Vi söker dig som är utbildad lärare med hjärtat på rätt plats och brinner för ditt uppdrag som lärare och att få vara en del av elevers utveckling. Du kommer tillsammans med arbetslaget utveckla och implementera arbetet mot skolans mål, styrdokument och aktuell forskning.

Kvalifikationer
Som lärare hos oss är du med och skapar en skola där alla elever har möjlighet att uppnå målen och där lärandet upplevs som meningsfullt, stimulerande, roligt och tryggt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Kvalifikationer: - Lärarlegitimation med behörighet för undervisning i Svenska som andraspråk. - Behörighet i fler ämnen med fördel matematik, idrott, bild. - Goda kunskaper i svenska språket både i tal och skrift. Meriterande - Goda kunskaper om och praktisk tillämpning av formativ bedömning, entreprenöriellt lärande, samt erfarenhet av att kommunicera i en digital lärplattform. - Erfarenhet av att leda kollegialt lärande i arbetslag eller ämneslag. Du har goda kunskaper inom digitala hjälpmedel. Du är en engagerad, motiverad och driven person med ett inkluderande synsätt där varje elevs behov tillgodoses.

Övrigt
Kommunens vision lyfter fram ledorden hållbarhet, kreativitet och inflytande vilket genomsyrar vårt arbete. Vi är cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 42 000 invånare. Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling. Vi vill främja en god arbetsmiljö där det går att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen ber vi dig skicka in din ansökan via den här länken, och inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför den här rekryteringen har vi redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda. Vi undanber oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Björn Olsson
Telefon 0302-52 23 80
Område Lerum
Yrkesroll Utbildning, Lärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 20 juni 2021 (8 dagar kvar)