Lärare Matematik/No/Tk

Lärare Matematik/No/Tk

Om arbetsplatsen
Torpskolan har ca 640 elever i årskurserna 6-9 och ligger mitt i Lerums centrum nära till kommunikationer. Här arbetar ca 70 medarbetare och skolan leds av ett rektorsteam. Studieresultaten är goda och intresset att söka sig till Torpskolan är stort, både hos elever och lärare. Vi arbetar aktivt med att systematiskt utveckla vår verksamhet och att göra undervisningen än mer tillgänglig för alla våra elever. Under läsåret 2019/2020 kommer vi att fortsätta utveckla vår verksamhet utifrån Torpskolans vision: "Vi vill ge våra elever möjlighet att leva och utvecklas i en värld i ständig förändring". Vi på Torpskolan söker nu dig som vill vara med i vår arbetsgemenskap och bidra till detta. Vi kan erbjuda dig en inspirerande, välkomnande och rolig arbetsplats där vi sätter eleven och elevens lärande i centrum. Vår strävan är att alla ska känna delaktighet, ansvar, respekt och trygghet. På vår skola har vi en positiv elevsyn med höga förväntningar på elever och lärare och vår omgivning har också höga förväntningar på oss. Denna tjänst kommer att tillsättas under förutsättning att rådande förändring i organisationen kommer att genomföras.

Arbetsuppgifter
Inför vt 2021 söker vi ytterligare en lärare i matematik, NO och teknik. I tjänsten ingår även mentorskap för ca 17 elever. Digitala verktyg är en naturlig del i undervisningen liksom kreativitet i läraruppdraget i syfte att hitta pedagogiska strategier för att stärka eleverna, såväl kunskapsmässigt som i deras personliga utveckling. Motiverande och coachande samtal är för dig som lärare en del av mentorsuppdraget. Det kollegiala lärandet är centralt i utvecklingsarbetet, vi lär av och med varandra för att utveckla och bibehålla en god lär- och arbetsmiljö för elever och medarbetare på vår skola . Varmt välkommen med din ansökan!

Kvalifikationer
Du är legitimerad lärare, behörig och kunnig i dina ämnen. Du har kunskap om, och jobbar med fokus på, skolans uppdrag att hjälpa alla elever att utvecklas så långt som möjligt. Du har ett inkluderande synsätt och förmåga att se hur den enskilde elevens behov bäst ska tillgodoses. Vi ser gärna att du har en god IT-kompetens och en förmåga att använda olika kompensatoriska hjälpmedel för att tillgängliggöra undervisningen. Som person är du nyfiken och vill pröva nya vägar att undervisa. Du är idérik och stimuleras av utmaningar, är flexibel och har lätt för att samarbeta. Du är också duktig på att skapa goda relationer med alla elever och tycker om att samarbeta med kollegor i arbetslag. Genom ett medvetet förhållningssätt skapar du trygghet, förtroende och goda relationer. Du har förmåga att vara en kvalificerad samtalspartner i pedagogiska frågor för såväl kollegor som föräldrar.

Övrigt
Lerums kommuns vision att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete. Inom kommunens verksamheter arbetar cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 41 000 invånare. Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling. Kommunens medarbetare ska ha en god arbetsmiljö som främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan! Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Charlotta Möller
Telefon 0725501512
Område Lerum
Yrkesroll Utbildning, Lärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 2 dec 2020 (8 dagar kvar)