Kurator till Lekstorpsskolan

Kurator till Lekstorpsskolan

Om arbetsplatsen
Lekstorpsskolan är en F-9 skola. Skolan ligger i Gråbo, Lerums kommun och har för närvarande ca 340 elever. Skolan är i ett slutskede av en ombyggnation där nya lokaler och inspirerande lärmiljöer byggs och formas med syfte att kunna utöka elevantalet på sikt. Skolan är organiserad i 6 arbetslag. Arbetslagen är navet i organisationen och har stora möjligheter att förändra och påverka. Du ingår i skolans elevhälsoteam och är en del av skolans trygghetsteam. I skolans elevhälsoteam ingår specialpedagog, skolsköterska, skolpsykolog och du som kurator. Vi erbjuder en inspirerande arbetsplats med engagerad personal och där skolutveckling står i centrum. Värdeskapande lärande, entreprenöriellt lärande är centrala begrepp för kunskapsbildningen på Lekstorpsskolan. Vi arbetar gränsöverskridande mellan arbetslagen och ämnesövergripande för att motivera och inspirera varandra och eleverna till utveckling och lärande. Dela-kulturen är en grundpelare på Lekstorpsskolan där kollegor utvecklar och utmanar varandra i det kollegiala lärandet. Vi söker dig som är utbildad kurator som har hjärtat på rätt plats och brinner för ditt uppdrag att vara en del av alla elevers utveckling. Du kommer tillsammans med arbetslaget utveckla och implementera arbetet mot skolans mål, styrdokument och aktuell forskning. På Lekstorpsskolan arbetar all personal utifrån årsarbetstid, vilket innebär att man arbetar 40 timmars vecka för att ge utrymme till tätt samarbete i arbetslagen.

Arbetsuppgifter
Du kommer att ha en främjande, förebyggande och stödjande arbetsroll för att utveckla alla elever mot deras fulla potential. Du arbetar holistiskt och är en stor del i skolans utvecklingsarbete. Du arbetar för att stötta, förbättra och förändra förhållningssätt och arbetsmetoder. Du har en handledande och rådgivande funktion på enheten. Du ingår skolans elevhälsoteam där samverkan och samarbetet mellan olika professioner och även med andra aktörer utanför skolan är en betydande del av uppdraget. Som skolkurator arbetar du med att stödja elever med psykologiska och sociala svårigheter. Utifrån en helhetssyn på individen ska du föra dialog, observera, analysera, förstå och arbeta med sociala processer och svårigheter. Utifrån dina kunskaper ger du förslag på lämpliga strategier, metoder och verktyg för att ge elever möjlighet till ökad måluppfyllelse. I rollen som skolkurator kommer du att samarbeta med elever, deras vårdnadshavare samt skolans personal. I teamet bidrar alla med sin specialistkompetens och ni tar hjälp av varandra. Du har ett nära samarbete med pedagogerna i arbetslagen med målet att elever ska ges möjlighet att lyckas i skolan. Du är en drivande faktor i skolans värdegrunds- och likabehandlingsplansarbete.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en socionomutbildning eller likvärdig utbildning. Meriterande är att du har erfarenhet av att ha arbetat med psykosocial problematik samt erfarenhet som skolkurator. Det är viktigt att du har en mycket god kommunikativ förmåga, att du är stresstålig, flexibel samt har en mycket god förmåga att skapa relationer. - Du har lätt för att samarbeta samt har ett inkluderande förhållningssätt och skapar goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. - Du kan planera och prioritera ditt arbete självständigt och bygger ditt utvecklingsarbete på en analys av tidigare resultat. - Du följer aktuell forskning inom verksamhetsområdet och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. - Du är en engagerad, motiverad och driven person med ett inkluderande synsätt där varje elevs behov tillgodoses. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Kommunens vision lyfter fram ledorden hållbarhet, kreativitet och inflytande vilket genomsyrar vårt arbete. Vi är cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 42 000 invånare. Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling. Vi vill främja en god arbetsmiljö där det går att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen ber vi dig skicka in din ansökan via den här länken, och inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför den här rekryteringen har vi redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda. Vi undanber oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Björn Olsson
Telefon 0302-52 23 80
Område Lerum
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://lerumtest.lerum.se/Skolsidor/Grabo-nya-skolors-enhet/lekstorpsskolan/
Sista ansökningsdag 30 apr 2021 (18 dagar kvar)