Grundskollärare svenska/engelska 5-9

Grundskollärare svenska/engelska 5-9

Om arbetsplatsen
Lekstorpsskolan är en F-9-skola där all personal strävar efter att tillsammans med eleverna skapa en lärandemiljö där alla är välkomna och passar in. Skolan har två rektorer. En ansvarig för åk F-4 och en för åk 5-9. Vi söker en grundskollärare i svenska och engelska. Under detta läsår är tjänsten placerad i åk 5-6. På sikt finns möjlighet till undervisning i åk 5-9. Du som är utvecklingsbenägen och vill jobba i team, helt i linje med våra styrdokuments intentioner, kommer att känna Dig inspirerad och utmanad på Lekstorpsskolan. Det är i de olika arbetslagen vi tillsammans reflekterar, analyserar, utvärderar och planerar vår verksamhet. Vi eftersträvar en samarbetskultur där kollegialt lärande står i centrum. I arbetslagen använder vi våra kompetenser och behörigheter på ett sätt som gör att elevernas lärande och utveckling står i centrum. Vi hjälps åt och stöttar varandra. Lerums kommun, med centralorten Lerum, ligger knappt 20 minuters resväg från Göteborgs centrum. Gråbo är en mycket naturskön del av Lerums kommun. Hit tar Du Dig från Göteborgs centralstation med exempelvis tåg och buss, Gråbosnabben, Expressbuss eller via E20, RV190.

Arbetsuppgifter
Som en del av ett kreativt team, kommer Du att ansvara för att säkerställa att eleverna får en god och utvecklande undervisning. Du är en kreativ pedagog som är van att alltid sätta eleven i fokus och är bra på att bygga relationer. Du möter eleverna med nyfiket sinne och inspirerar dem att finna sin egna inre drivkraft. Du arbetar värdeskapande och entreprenöriellt. Du har ett utvecklad pedagogiskt ledarskap i ditt möte med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du brinner för dina ämnen svenska och engelska och du strävar mot att arbeta formativt.

Kvalifikationer
Vi lägger stor vikt vid att du är kreativ och påhittig. Du har förmåga att ta ansvar och driva verksamheten framåt. Du är väl förtrogen med skolans styrdokument och Du har god förmåga att stötta elever med behov, såväl som elever med särskilt goda förutsättningar. Du brinner för ditt arbete och entusiasmerar och inspirerar Dina elever. Du är en trygg pedagogisk ledare i alla situationer och Du är van att möta elever, vårdnadshavare och kollegor på ett professionellt sätt. Du ska vara flexibel, lösningsfokuserad och ha god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Tillträde enligt överenskommelse. Erfarenhet är meriterande.

Övrigt
Lerums kommuns vision att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete. Inom kommunens verksamheter arbetar cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 41 000 invånare. Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling. Kommunens medarbetare ska ha en god arbetsmiljö som främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan! Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Linda Ekemalm
Telefon 0302-521718
Område Lerum
Yrkesroll Utbildning, Lärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 17 nov 2019 (3 dagar kvar)