Fritidspedagog / Lärare i fritidshem

Fritidspedagog / Lärare i fritidshem

Om arbetsplatsen
Stenkulan är en F-9 skola med ca 500 elever och 75 medarbetare. Skolan består av två enheter, F-3 och 4-9. Stenkulan ligger med bra kommunikationer både från Alingsås och Göteborg. Stenkulans vision innebär att vi ska vara en skola med en stark värdegrund och där skolans elever trivs och är trygga. Detta kräver engagerade och medvetna pedagoger som tillsammans och aktivt arbetar för att utveckla verksamheten. Eleverna kommer alltid i första hand. Det är för deras skull vi är här.Arbetsuppgifter
Fritidshemsuppdraget på Stenkulan handlar i högsta grad om att stärka och bidra till att skolans elever utvecklar sina förmågor att bli självständiga, trygga, refelekterande personer som i framtiden tar ansvar för sig själva och andra. Vi värdesätter det kollegiala arbetet och strävar hela tiden efter att vara utvecklande tillsammans. Starka team med motiverande medarbetare är en förutsättning för skapa goda förutsättningar för skolans elever och resultat.

Stenkulans fritidshem har fyra fritidsavdelningar, F, 1, 2 samt 3-6. Nu söker vi en erfaren och engagerad fritidspedagog/lärare i fritidshem som vill vara med i vårt team.

Kvalifikationer
Du kommer tillsammans med fritidspersonal vara pedagogiskt ansvarig för verksamheten i ett av våra fritidshem. Vi söker dig som är intiativtagande, lösningsfokuserad och positiv. Du är en tydlig pedagogisk ledare och har erfarenhet av att leda kollegor i utvecklingsprocess. Du kommer även att vara en del av ett arbetslag för en årskurs och där ni tillsammans har ett gemensamt ansvar för att alla elever når kunskapsmålen. Detta innebär att du är i klassen som stöd för elever och leder vissa lektioner enligt överenskommelser i mentorslaget. Har du behörighet i något ämne är detta positivt men inte ett krav.

Tillsammans med arbetslaget på fritids leder och håller du i planering, genomförande och utvärdering av verksamheten. Du kommer även att vara en del av skolans ansvarsgrupp för fritidshemsverksamheten. Ansvarsgruppens uppdrag är att säkerställa att det finns en stark koppling till styrdokumenten och att arbeta med fritidshemmets uppdrag.


Övrigt
Lerums kommuns vision att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete.

Inom kommunens verksamheter arbetar cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 41 000 invånare.

Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling.

Kommunens medarbetare ska ha en god arbetsmiljö som främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat.
Varmt välkommen med din ansökan!

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Johanna Wiberg
Telefon 0302-521 701
Område Lerum
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 maj 2020 (4 dagar kvar)