Förskollärare

Förskollärare

Om arbetsplatsen
Knappekulla förskolor är belägna i norra Lerum med närhet till naturen. Hos oss arbetar du i team som utgörs av kompetenta förskollärare och barnskötare med stort engagemang och lust att utvecklas. På våra förskolor arbetar vi utifrån ett inkluderande förhållningssätt, där barns och pedagogers inflytande och delaktighet är centralt. I vår enhet har vi en specialpedagog och en utvecklingsledare som hjälper oss i vårt kvalitetsarbete. Som utvecklingsredskap använder vi handledning i pedagogisk dokumentation för att systematiskt se och skapa möjligheter för barns lärande. En av våra förskolor har en utomhusprofil där en stor del av verksamheten pågår utomhus. Det sker mycket spännande och utvecklande saker på våra förskolor! Vi pratar mer glädje, mer nyfikenhet och mer utveckling. Vi erbjuder: * God arbetsmiljö i form av kompetenta kollegor med stor erfarenhet och brinnande intresse för barn och verksamhet. * Närhet till skog och mark såväl som till Lerums centrum * En av våra förskolor har en utepedagog som tar med barnen på utvidgade äventyr ute i naturen * Kontinuerlig kompetensutveckling i form av föreläsningar, studieresor, litteraturläsning etc. * Utbildade lärledare som leder kvalitetsarbetet. * Handledning av utvecklingsledare och specialpedagog * Stora möjligheter att påverka och utveckla verksamheten. * God tillgång till IKT-verktyg i det pedagogiska arbetet. * Pedagogiska måltider. * Arbetskläder * Närhet till Göteborg, endast 20 minuter med pendeltåg.

Arbetsuppgifter
Nyfikna, utvecklande Förskollärare till Knappekulla förskolor Arbetsuppgifter: Nu söker vi förskollärare till vår spännande och utvecklande förskoleenhet. Vi jobbar långsiktigt med att utveckla våra lärmiljöer, den pedagogiska dokumentationen och barns delaktighet och inflytande. Vi arbetar också medvetet med begreppet undervisning hela dagen. Detta gör vi bl.a. genom att öppna stationer ute på våra gårdar på eftermiddagarna med tydliga mål och syften. Tillsammans med dina förskollärarkollegor ansvarar du för undervisningen genom planering, genomförande och utvärdering av det pedagogiska arbetet tillsammans med barnen enligt läroplanen för förskolan. Du är intresserad av att utveckla lärmiljöer och vågar prova nytt. Du ser möjligheter istället för hinder. Du ser samarbete som ett måste för att lyckas. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Är du en positiv, engagerad och medforskande förskollärare som vill vara med och skapa möjligheter för barns utveckling och lärande och driva arbetet med våra strategier? Då är du välkommen med din ansökan!

Kvalifikationer
Legitimerad förskollärare. Med början augusti 2020 eller enligt överenskommelse.

Övrigt
Kommunens vision lyfter fram ledorden hållbarhet, kreativitet och inflytande vilket genomsyrar vårt arbete. Vi är cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 42 000 invånare. Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling. Vi vill främja en god arbetsmiljö där det går att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen ber vi dig skicka in din ansökan via den här länken, och inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför den här rekryteringen har vi redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda. Vi undanber oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Åsa herrström
Telefon 0302-522658
Område Lerum
Yrkesroll Utbildning, Förskollärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 juni 2020 (36 dagar kvar)