Förskollärare till Olstorps och Parasollens förskolor i Gråbo

Förskollärare till Olstorps och Parasollens förskolor i Gråbo

Om arbetsplatsen
Enheten Gråbo förskolor består av sex förskolor; Rösekullen, Parasollen, Ljungvik, Olstorp, Bäckamaden och Fågelkärr. Förskolorna leds av tre förskolechefer som tillsammans bildar ledningen för vår enhet. Vi har nu lediga förskollärartjänster på två av våra förskolor. Olstorps förskola är belägen ett par kilometer från centrala Gråbo med goda bussförbindelser. Förskolan som är byggd 2008 består av fyra avdelningar och har naturen precis inpå knuten. Parasollens förskola består av två avdelningar och finns mitt i centrala Gråbo med torget och biblioteket som närmsta granne och man har också nära till skogen. Vi är i en spännande fas av vårt utvecklingsarbete där vi gemensamt fördjupar vår förståelse för pedagogisk dokumentation och systematiskt kvalitetsarbete genom regelbundna möten och nätverk. Vi har skapat en unik organisation som kännetecknas av en stark vi-känsla, gemensam infrastruktur och välstrukturerade processer för såväl verksamhetens löpande kvalitetsarbete som för kollegialt lärande och stöd. Vi satsar mycket på kompetensutveckling och en god arbetsmiljö. Som medarbetare i Gråbo förskolor har du tillgång till regelbunden handledning av vår egen pedagogiska samordnare Erika och av vår specialpedagog Rebecca. I enheten arbetar också vår administratör Anna och vaktmästare Hanna, som alltid är beredda att ge gott stöd och service i många av de vardagligt förekommande frågorna. Vi erbjuder också personliga digitala verktyg (iPad), arbetskläder, kostnadsfri pedagogisk lunch och friskvårdsbidrag. Goda bussförbindelser möjliggör lättillgänglig pendling från centrala Göteborg och övriga kranskommuner. Vision för Gråbo förskolor På våra förskolor möts du av barn som hjälper varandra att lyckas, de har en tillit till sin egen förmåga och ser framtiden som något de skapar tillsammans för en hållbar utveckling. På vår officiella Facebooksida "Gråbo förskolor" kan du läsa mer om våra pågående processer. https://www.facebook.com/grabofsk/

Arbetsuppgifter
Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för planering, genomförande och uppföljning av det pedagogiska arbetet utifrån våra styrdokument. Vi jobbar i projekt med barnen som utgår ifrån gruppens intressen och den pedagogiska dokumentationen är viktig förutsättning för att kunna utmana barnen vidare i undervisningen. Utöver gemensam veckoreflektion i arbetslaget får du dessutom goda möjligheter till att regelbundet planera tillsammans med din närmaste kollega. Du bidrar till att barnen erbjuds inspirerande, lustfyllda lärmiljöer. Vi ser lärmiljön som en del av en helhet som bär på ett demokratiskt värde - där barn kan mötas, samarbeta och få förståelse för andra människor. I år har vi inlett arbetet med ett gemensamt tema kring "Det berättande barnet". Det innebär att vi strävar efter att alla barn oavsett ålder har rätt att få vara i sammanhang som skapar mening, där det känner sig respekterat och lyssnat på för sitt sätt att tänka och förstå världen. Vi menar att barn har rätt att få uppleva projekt som gör intryck och avtryck; där tankar får komma till uttryck och bearbetas på många olika kreativa sätt. Barnets nyfikenhet ska synliggöras som motorn i de sammanhang som byggs på förskolan. Detta ska vara grunden för all planering i utbildningen.

Kvalifikationer
Du har ett genuint intresse för barns utveckling och lärande, vill ta ansvar och har ett medvetet och engagerat förhållningssätt till barnens möjligheter att pröva och utveckla sina kompetenser och förmågor. Du ser vikten av att varje barn ska få upptäcka och uppleva med alla sinnen tillsammans med kamrater och engagerade vuxna. Du drivs av lusten att varje dag finna de små stunderna då barnens stjärnögon gnistrar av entusiasm och äventyrslust. Lyhördhet och nyfikenhet genomsyrar ditt förhållningssätt och du är mån om en god samverkan med föräldrar och kollegor. Vi ser att du har ett professionellt och utmanande samarbete med dina kollegor för att ge barnen helhet och sammanhang i lärandet och du reflekterar och analyserar systematiskt över ditt och arbetslagets arbete. Digital dokumentation är en del av uppdraget och ingår i det dagliga arbetet, därför behöver du ha en vana av att arbeta med IT-verktyg. Om du vill bidra till att skapa tillitsfulla relationer, inspirerande lärmiljöer och vill utveckla vår verksamhet tillsammans med barn och kollegor är du den vi söker! Här lär vi för att lära och vi hjälper varandra att lyckas! Kanske är du nyexaminerad eller har du konstaterat att det är dags att hitta nya horisonter och nya utmaningar i ditt yrkesliv som förskollärare? Kom då till oss! Du ska vara legitimerad förskollärare.

Övrigt
Lerums kommuns vision att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete. Inom kommunens verksamheter arbetar cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 41 000 invånare. Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling. Kommunens medarbetare ska ha en god arbetsmiljö som främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan! Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Josefin Follin
Telefon 0730-52 90 28
Område Lerum
Yrkesroll Utbildning, Förskollärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 16 okt 2019 (1 dag kvar)