Förskollärare till Knappekulla förskolor

Förskollärare till Knappekulla förskolor

Om arbetsplatsen
Enheten består av 15 avdelningar fördelat på tre hus. Förskolorna ligger i Norra Lerum vilket ger möjlighet att ta del av vad samhället har att erbjuda via biblioteket, Lerums centrum och naturen runt Sävelången och norra Hallsås. Förskolorna leds av två rektorer som arbetar aktivt för att skapa trygghet och trivsel genom att lyfta delaktighet och inflytande för personal, barn och vårdnadshavare. Enheten arbetar med strategierna pedagogisk dokumentation med fokus på de pedagogiska lärmiljöerna, barns delaktighet och inflytande samt undervisning hela dagen. Detta innebär att barnen erbjuds möten i mindre grupper både i projektarbete och ute eller inne under hela dagen. Hos oss arbetar du i team som utgörs av kompetenta, nyfikna förskollärare och barnskötare med engagemang och lust att lära och utvecklas.

Arbetsuppgifter
Enheten strävar efter att skapa bästa tänkbara förutsättningar för att utveckla ett kollegialt lärande. På enheten arbetar vi med fokusområdet Möten med omvärlden. Vi söker nu drivna och nyfikna förskollärare som också vill verka som lärledare och vara med och föra vårt kvalitetsarbete framåt. Vår grupp med lärledare träffas regelbundet och deltar också i ett nätverk med andra utvecklande förskollärare i kommunen. Vår utbildning ska verka för att kunskaper utvecklas genom att barn får utforska sin omgivning och sina intressen utifrån vad de själva uppfattar som intressant, roligt och utvecklande. För att detta ska vara möjligt krävs det att pedagogerna har förmåga att lyssna in vad barnen riktar sin uppmärksamhet mot. Då blir utbildningen så stimulerande, inspirerande och rolig som möjligt. Detta förhållningssätt tror vår organisation ska gynna utvecklandet av entreprenörsandan bland våra barn och ge dem goda förutsättningar att studera vidare i Lerums kommuns skolor. Vi strävar efter att våra barn ska bli nya entreprenörer i världen. Vi vill skapa möjligheternas förskolor. Vi har även en specialpedagog anställd som är med och stöttar och utmanar arbetet med barnen och tar stort ansvar för arbetet med likabehandling och barns rätt att höras, synas och få vara just den de är. Du är intresserad av att utveckla lärmiljöer och vågar prova nytt. Du ser möjligheter istället för hinder. Du ser samarbete som ett måste för att lyckas. Är du en positiv, engagerad och medforskande förskollärare som vill vara med och skapa möjligheter för barns utveckling och lärande och driva arbetet med våra strategier? Då är du välkommen med din ansökan! Vi erbjuder dig: - Stora möjligheter att påverka och utveckla utbildningen. - Goda utvecklingsmöjligheter i arbetet - Fria pedagogiska luncher. - Arbetskläder - Friskvårdsbidrag - Närhet till Göteborg, endast 20 minuter med pendeltåg.

Kvalifikationer
Utbildad förskollärare. Legitimation är ett krav som antingen är erhållen eller ansökt om.

Övrigt
Kommunens vision lyfter fram ledorden hållbarhet, kreativitet och inflytande vilket genomsyrar vårt arbete. Vi är cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 42 000 invånare. Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling. Vi vill främja en god arbetsmiljö där det går att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen ber vi dig skicka in din ansökan via den här länken, och inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför den här rekryteringen har vi redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda. Vi undanber oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Helen Ljung
Telefon 073-660 45 19
Område Lerum
Yrkesroll Utbildning, Förskollärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 20 juni 2021 (2 dagar kvar)