Förskollärare till Knappekulla förskolor

Förskollärare till Knappekulla förskolor

Om arbetsplatsen
Knappekulla förskolor är belägna i norra Lerum med närhet till naturen och Lerums centrum. Detta ger oss många möjligheter till att mötas med världen som finns inom och runt omkring förskolorna. Under detta år har vi i enheten arbetat med fokusområdet. Möten med vår omvärld. Här får både barn och pedagoger möjlighet att mötas dagligen i olika sammanhang, miljöer och gruppkonstellationer, där vi alla uppmuntras att få vara nyfikna, medupptäckare och vilja lära mer med och av varandra. Hos oss arbetar du i team som utgörs av kompetenta förskollärare och barnskötare med engagemang och lust att utvecklas. På våra förskolor arbetar vi utifrån ett inkluderande förhållningssätt, där barns och pedagogers inflytande och delaktighet är centralt. I Knappekulla förskolor arbetar vi efter en gemensam vision:Möjligheternas förskolor med trygghet, förtroende och äventyr i fokus I vår enhet har vi lärledare i varje team, dessa utbildas ihop med kommunens utvecklingsledare. Enheten har också en specialpedagog och en utvecklingsledare som hjälper oss i vårt kvalitetsarbete. Som utvecklingsredskap använder vi handledning i pedagogisk dokumentation för att systematiskt se och skapa möjligheter för barns lärande. Det sker mycket spännande och utvecklande saker på våra förskolor! Vi pratar mer glädje, mer nyfikenhet och mer utveckling. Vi erbjuder: * God arbetsmiljö i form av kompetenta kollegor med stor erfarenhet och brinnande intresse för barn och utbildning. * Kontinuerlig kompetensutveckling i form av föreläsningar, workshops och gruppreflektioner på APT och studiedagar, litteraturläsning etc. * Stora möjligheter att påverka och utveckla verksamheten i olika grupper som vi har gemensamt i enheten. * God tillgång till IKT-verktyg i det pedagogiska arbetet. * Pedagogiska luncher. * Arbetskläder * Närhet till Göteborg, endast 20 minuter med pendeltåg

Arbetsuppgifter
Vi jobbar långsiktigt med att utveckla våra lärmiljöer, den pedagogiska dokumentationen och barns delaktighet och inflytande. Vi arbetar också medvetet med begreppet undervisning hela dagen. Detta gör vi bl.a genom att utveckla våra gårdar genom stationer med ett tydliga mål och syften. Inom undervisnings begreppet har du ihop med de övriga förskollärarna ett extra ansvar för planering, genomförande och utvärdering av det pedagogiska arbetet tillsammans med barnen enligt läroplanen för förskolan. Du som förskollärare kommer tillsammans med arbetslag och övriga förskollärare ansvara för förskolans uppdrag enligt skollag, läroplan och barnkonventionen. Som förskollärare är du intresserad av att utveckla lärmiljöer och vågar prova nytt. Du ser möjligheter istället för hinder. Du ser samarbete som ett måste för att lyckas. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Är du en positiv, engagerad och medforskande förskollärare som vill vara med och skapa möjligheter för barns utveckling och lärande och driva arbetet med våra strategier? Då är du välkommen med din ansökan!

Kvalifikationer
Förskollärarexamen med legitimation med är ett krav. Med början enligt överenskommelse. Vi förbehåller oss rätten att anställa innan tid för ansökan gått ut.

Övrigt
Lerums kommuns vision att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete. Inom kommunens verksamheter arbetar cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 41 000 invånare. Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling. Kommunens medarbetare ska ha en god arbetsmiljö som främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan! Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Helen Ljung
Telefon 073-660 45 19
Område Lerum
Yrkesroll Utbildning, Förskollärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 15 feb 2020 (23 dagar kvar)