Förskollärare till Aspenäs förskolor

Förskollärare till Aspenäs förskolor

Om arbetsplatsen
Vi söker förskollärare för tillsvidareanställning på 80-100% till Aspenäs förskolor. Vår enhet består av tre förskolor, Riddarstens förskola, Seatons Allés förskola samt Åtorps förskola. Vi arbetar ständigt med att utveckla våra miljöer både ute och inne så att de inspirerar till lek och lärande. Våra tre förskolor ligger i anslutning till fina naturområden som också är en naturlig del av vardagen på våra förskolor. Lerums kommun med ca 40 000 invånare ligger knappt 20 minuters resväg från Göteborgs centrum med goda pendlingsmöjligheter.

Arbetsuppgifter
På våra förskolor vill vi att alla i personalgruppen skall vara medupptäckare och kunna se till varje enskilt barn och gruppen som helhet. Du kommer att ges utrymme i vardagen att prova dina idéer och tankar tillsammans med engagerade kollegor och rektor för förskolan. På vår enhet arbetar förskollärare, barnskötare och värdar tillsammans i storarbetslag. Värdarna har ansvar för öppning/stängning samt mer praktiska göromål. Den här strukturen medför att barnen tillbringar stora delar av dagen i mindre grupper med närvarande pedagoger som följer och utmanar dem i deras utveckling och utbildning. För de pedagoger som har en gemensam grupp finns tid till reflektion och planering tillsammans. På våra pedagogiska caféer och på studiedagar får du möjlighet till kompetensutveckling utifrån våra fokusområden som vi identifierat i vårt systematiska kvalitetsarbete. Du är van att möta barn, vårdnadshavare och arbetskamrater på ett professionellt, positivt sätt och bidrar till förskolans goda rykte. Varmt välkommen med din ansökan!

Kvalifikationer
Du har universitetsutbildning med behörighet att arbeta i förskolan 1-5 år. Du skall även ha legitimation som förskollärare. Vi ser det som meriterande om du har kunskaper inom AKK (alternativ kompletterande kommunikation) samt erfarenhet av arbete med barn i behov av särskilt stöd. Du ser digitala verktyg som en naturlig del i arbetet, både tillsammans med barnen men även som ett hjälpmedel i det systematiska kvalitetsarbetet. Om du har ovanstående men saknar förskollärarlegitimation är du ändå välkommen med din ansökan då det i vissa fall finns möjlighet till tidsbegränsad anställning enligt skollagen.

Övrigt
Kommunens vision lyfter fram ledorden hållbarhet, kreativitet och inflytande vilket genomsyrar vårt arbete. Vi är cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 42 000 invånare. Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling. Vi vill främja en god arbetsmiljö där det går att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen ber vi dig skicka in din ansökan via den här länken, och inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför den här rekryteringen har vi redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda. Vi undanber oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Annette Karlsson
Telefon 0302-522191
Område Lerum
Yrkesroll Utbildning, Förskollärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 18 juni 2021 (42 dagar kvar)