Förskollärare sökes till Tolleredsenheten

Förskollärare sökes till Tolleredsenheten

Om arbetsplatsen
Tolleredsenheten ligger i bruksorten Tollered strax öster om Lerum och tillhör skolområde Floda i Lerums kommun. Enheten består av förskola, fritidshem, förskoleklass och grundskola årskurserna 1 till 5. Verksamheter ligger i en grönskande bruksmiljö granne med skog och sjöar. Lerums kommun, med centralorten Lerum, ligger knappt 20 minuters resväg från Göteborgs centrum. Kommunens drygt 39.000 invånare erbjuds hög livskvalitet med en väl fungerande samhällsservice och vacker natur med ett rikt utbud av fritidsaktiviteter samt kulturvärden med anor ända från 1500-talet. Förskolan växer just nu och denna rekrytering är ett led i att möta denna expandering.

Arbetsuppgifter
Tollereds förskola söker en förskollärare. På förskolan finns drygt 60 barn. Tollereds förskola är Reggio Emilia inspirerad och arbetar utifrån lyssnandets pedagogik där dokumentation och reflektion kring barnens lärande och trygghet är hörnstenar i arbetet. Barnen är uppdelade i åldershomogena grupper. Denna tjänst är framförallt inriktad mot förskolans yngre åldrar. Som förskollärare på Tolleredsenheten kommer du att arbeta i en kreativ miljö och bidra till att våra barn får en stimulerande undervisning i en trygg miljö. Som förskollärare på enheten ingår du i ett arbetslag. Ditt uppdrag är att tillsammans med ditt arbetslag skapa undervisning av hög kvalité för barnen i förskolan. Självständigt och tillsammans med andra förskollärare och barnskötare planerar du och utvärderar undervisningen och utbildningen. I arbetslaget där du ingår arbetar även en pedagogista. Vi har ett elevhälsoteam på enheten som arbetar med riktade insatser och handledning även i förskolan. Vi har en kultur av samarbete och gemenskap. Just nu arbetar vi extra intensivt med kommunikation och undervisning i mindre grupper större delen av dagen. I din roll som förskollärare kommer du att vara mentor för barn och samarbeta med vårdnadshavare. Du är viktig i enhetens utvecklingsarbete och kommer att bidra till att utveckla undervisningen mot ett entreprenöriellt arbetssätt på förskolan utifrån pedagogisk dokumentation och enhetens systematiska kvalitetsarbete.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad förskollärare. Du drivs av ett stort engagemang och ett genuint intresse för barns utveckling och lärande. Du är bra på att samarbeta. Du är ansvarsfull och strukturerad och har förmåga att lyssna och entusiasmera barn i lärandesituationer. Du är lösningsorienterad och tycker om att samverka med både barn, pedagoger, elevhälsa och vårdnadshavare. Du är prestigelös, nyfiken och i ditt arbete utgår du ifrån styrdokument, aktuell forskning och beprövad erfarenhet. Du ser barnet och har ett holistiskt synsätt. Din förmåga att reflektera kring barns lärande är välutvecklad och du använder detta som en motor i det systematiskt utvecklingsarbetet. Du har också en förmåga att omsätta teorier i praktiken och att arbeta med barnen både enskilt och i grupp tillsammans med kollegor eller på egen hand.

Övrigt
Kommunens vision lyfter fram ledorden hållbarhet, kreativitet och inflytande vilket genomsyrar vårt arbete. Vi är cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 42 000 invånare. Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling. Vi vill främja en god arbetsmiljö där det går att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen ber vi dig skicka in din ansökan via den här länken, och inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför den här rekryteringen har vi redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda. Vi undanber oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Område Lerum
Yrkesroll Utbildning, Förskollärare
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 14 dec 2020 (13 dagar kvar)