Förskollärare sökes till Tolleredsenheten

Förskollärare sökes till Tolleredsenheten

Om arbetsplatsen
Tolleredsenheten ligger i bruksorten Tollered strax öster om Lerum och tillhör skolområde Floda i Lerums kommun. Enheten består av förskola, fritidshem, förskoleklass och grundskola årskurserna 1 till 5. Verksamheter ligger i en grönskande bruksmiljö granne med skog och sjöar. Lerums kommun, med centralorten Lerum, ligger knappt 20 minuters resväg från Göteborgs centrum. Kommunens drygt 39.000 invånare erbjuds hög livskvalitet med en väl fungerande samhällsservice och vacker natur med ett rikt utbud av fritidsaktiviteter samt kulturvärden med anor ända från 1500-talet.

Arbetsuppgifter
Tolleredsenheten söker en förskollärare för undervisning i förskolan. På enheten finns en förskola med ca 60 barn och en f-5 grundskola med 100 elever. Tollereds förskola är Reggio Emilia inspirerad och arbetar utifrån lyssnandets pedagogik. Barnen är uppdelade i åldershomogena grupper. Lerums kommun arbetar med entreprenöriellt förhållningssätt. Som förskollärare på Tolleredsenheten kommer du att arbeta i en kreativ miljö och bidra till att våra barn får en stimulerande undervisning i en trygg miljö. Som förskollärare på enheten ingår du i ett arbetslag. Detta innebär att du tillsammans med arbetslaget samt andra förskollärare på enheten planerar och utvärderar undervisningen och utbildningen. I arbetslaget där du ingår arbetar du även tillsammans med vår pedagogista, fritidspedagoger och specialpedagog för att skapa undervisning av hög kvalité. Vi har också en kurator och en skolpsykolog som, vid behov, stöttar dig i ditt uppdrag. Du som förskollärare är viktig i enhetens utvecklingsarbete och kommer att bidra till att utveckla undervisningen på förskolan utifrån pedagogisk dokumentation och enhetens systematiska kvalitetsarbete.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad förskollärare. Du drivs av ett stort engagemang och ett genuint intresse för barns utveckling och lärande. Du är ansvarsfull och strukturerad och har förmåga att lyssna och entusiasmera barn i lärandesituationer. Du är lösningsorienterad och tycker om att samverka med både barn, pedagoger, elevhälsa och vårdnadshavare. Du är nyfiken och i ditt arbete utgår du ifrån styrdokument, aktuell forskning och beprövad erfarenhet. Du har ett holistiskt synsätt och ser systematiskt kvalitetsarbete som en motor i utvecklingsarbetet.

Övrigt
Lerums kommuns vision att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete. Inom kommunens verksamheter arbetar cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 41 000 invånare. Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling. Kommunens medarbetare ska ha en god arbetsmiljö som främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan! Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Charlotte Limberg
Telefon 0302-52 21 20
Område Lerum
Yrkesroll Utbildning, Förskollärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 28 nov 2019 (10 dagar kvar)