Enhetschef till funktionsstöd

Enhetschef till funktionsstöd

Om arbetsplatsen
Vill du arbeta och fortsätta utveckla Sveriges bästa LSS-kommun? Nu har en av våra enhetschefer valt att gå vidare till nya utmaningar och vi söker därför en ny kollega till ledningsgruppen. Sektor stöd och omsorg är en del av Lerums kommun. Verksamhetsområdet Funktionsstöd, består av flera enheter och verkställer beslut om insatser enligt LSS och SOL. Funktionsstöd har ett flertal bostäder inom Bmss, korttidsboende för barn och ungdomar, daglig sysselsättning, personlig assistans, boendestöd mot LSS och SOL med inriktning psykiatri och missbruk men också insatser såsom avlösning, ledsagning och kontaktperson. Funktionsstöd ansvarar även för arbetsmarknadsavdelningen i Lerums Kommun. Vi som arbetar i ledningsgruppen för Funktionsstöd är en verksamhetschef, sju enhetschefer, en utvecklingsledare och en metodutvecklare. Vi har ett gott och respektfullt klimat i ledningsgruppen och vi värdesätter humor för att vi ska trivas på arbetet. Vi sitter på en gemensam arbetsplats i Lerum, där vi har ett öppet klimat och bollar frågor med varandra i det dagliga arbetet. Vem får du som chef? Jag tror på ett nära ledarskap, där jag stöttar och coachar dig i ditt dagliga arbete som enhetschef och har goda tankar om din utveckling. Jag har en hög tillit till att mina medarbetare arbetar självständigt för att uppnå en god kvalité, men värdesätter också ett gott samarbete mellan enhetschefer, stödfunktioner och mig som verksamhetschef. Vi har regelbundna individuella avstämningar och träffas i ledningsgrupp för att diskutera frågeställningar med syftet att utvecklas. Du får vara delaktig i verksamhetens utveckling och planeringen av t.ex. ledningsgruppens agenda, med syfte att stimulera delaktighet och engagemang. /Christian Sandgren, verksamhetschef

Arbetsuppgifter
Som enhetschef leder, utvecklar och följer du upp verksamheten för att nå uppsatta mål. Du ansvarar för budget, personal, arbetsmiljö och verksamhetsutveckling. Tillsammans med medarbetarna arbetar du för kvalitetsutveckling med LSS-lagen som grund. Som enhetschef ansvarar du för att planera verksamheten utifrån gällande lagstiftning, kommunens mål- och styrdokument. Du har ett tydligt och nära ledarskap som ska kännetecknas av samarbete, samordning och utveckling. I uppdraget ingår att leda och, gemensamt med medarbetarna, kvalitetsutveckla arbetet utifrån brukarens behov. Tillsammans med övriga chefer i verksamhetens ledningsgrupp driver du verksamhetsgemensamma frågor utifrån ett helhetsperspektiv. Du ansvarar för att samverkan bedrivs internt och externt och är en god representant för Lerums kommun.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom arbetsgivaren finner lämplig, t.ex. socialpedagog/socionom eller beteendevetare. Vi ser det som meriterande om du har genomfört chefsutbildningar som t.ex. morgondagens ledare eller utvecklande ledarskap. Du har tidigare erfarenhet av chefsuppdrag från offentlig verksamhet, helst inom vård och omsorg. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från LSS-verksamheten, exempelvis att du har arbetat på en gruppbostad eller servicebostad. Vi vill att du har lätt för att skapa engagemang, trygghet och trivsel för de boende, anhöriga och för medarbetarna samtidigt som du leder en effektiv verksamhet. Du ska ha lätt för att samarbeta, vara prestigelös och villig att dela med dig då vi vill att enhetschefer för de olika boendena arbetar tillsammans och ger varandra stöd i de utmaningar som finns. Du är kommunikativ och har goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och skrift. Du har en god datorvana. Du har kunskaper inom schema- och bemanning och meriterande om du har arbetat i systemet Time-Care. B-körkort är ett krav.

Övrigt
Lerums kommuns vision att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete. Inom kommunens verksamheter arbetar cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 41 000 invånare. Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling. Kommunens medarbetare ska ha en god arbetsmiljö som främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan! Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Christian Sandgren
Telefon 0761281587
Område Lerum
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 15 dec 2019 (2 dagar kvar)