Elevhälsopedagog

Elevhälsopedagog

Tjänsten är delad på två områden. Som elevhälsopedagog är du del av Elevhälsoteamet. Arbetsuppgifter kan till exempel vara att: - Vara en coach för pedagoger kring hur man kan arbeta kring klass/enskild elev - Skolutvecklare på golvet med förmåga och möjlighet att se och bryta beteendemönster i och utanför klassrummet - Kortare insatser med elever med möjlighet att se och bryta beteendemönster i och utanför klassrummet, - Arbeta hälsofrämjande och förebyggande - Kompetensutveckling av elevassistenter - Stödja föräldrar, pedagoger och elever - arbeta för inkludering och delaktighet Du har ett positivt förhållningssätt och arbetar för att stödja elevernas utveckling samt utvecklar elevernas sociala förmågor och kunskaper. Andra halvan av din tjänst kommer du att arbeta i och med en liten grupp av elever tillsammans med andra drivna och engagerade kollegor, både grundskollärare, förskollärare och fritidspersonal. Vi är i uppstarten av detta arbete så här har du möjlighet att vara med och påverka organisation etc. I den lilla gruppen blir dina främsta uppgifter att skapa en helhet kring eleven och arbeta för tillgängliga lärmiljöer för alla elever enligt rådande styrdokument. Genom ditt engagemang kommer du att leda och stimulera våra elever till både kunskapsutveckling och social utveckling. Ditt ledarskap kännetecknas av lyhördhet för elevernas individuella behov, intresse och utveckling. På vår skola har vi hög grad av legitimerade och behöriga pedagoger och ni arbetar tillsammans för elevers lärande och utveckling.

Kvalifikationer
Du som söker tjänsten är legitimerad lärare, speciallärare eller specialpedagog eller annan likvärdig utbildning. Meriterande med specialpedagogisk kompetens.

Lerums kommuns vision att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete. Inom kommunens verksamheter arbetar cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 41 000 invånare. Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling. Kommunens medarbetare ska ha en god arbetsmiljö som främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan! Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Ulrika Norling
Telefon 070-774 80 64
Område Lerum
Yrkesroll Utbildning, Specialpedagog, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Knappekullaskolan ligger centralt i Lerum nära till kommunikationer och centrum. Intresset för skolan är stort, antalet elever ökar och för närvarande har vi ca 500 elever i åk f-5 och grundsärskola. Knappekullaskolan ligger i ett område med stort föräldraengagemang och vi har ett bra samarbete med vårdnadshavare och elever. Alla elever är allas ansvar och alla elever ska få det de behöver för att lära och utvecklas. Skolan arbetar med goda kunskaper i en trygg miljö. Tillsammans lyfter vi fram allas unika förmågor genom att verka för att det finns utrymme för Inspiration, Lust, Gemenskap, Engagemang och Nyfikenhet. All pedagogisk personal är organiserade i arbetslag och betoningen ligger på samverkan och samarbete.