Deltid kväll, Fältsekreterare i Fältgruppen Lerum

Deltid kväll, Fältsekreterare i Fältgruppen Lerum

Om arbetsplatsen
Lerums kommun, med centralorten Lerum, ligger knappt 20 minuters resväg från Göteborgs centrum. Här i Lerum har vi nyligen startat en ny enhet; Plattform Lerum, som har till uppgift att samla och samordna kommunens förebyggande insatser för familjer med barn och ungdomar. Syftet med Plattform Lerum, är att skapa en arena för ett lättillgängligt, familjecentrerat och samordnat stöd till familjer med barn i åldrarna 0-20 år. Enheten består bland annat av en fältsekreterargrupp om fyra personer som arbetar förebyggande och uppsökande gentemot ungdomar (12-20 år). Vi söker nu extrapersonal som har möjlighet att jobba deltid ca 20% på kvällar, då vi stundtals har svårt att få ihop ett fungerande schema med befintlig personal .

Arbetsuppgifter
Grunden i fältarbetet är uppsökande och förebyggande arbete i offentliga ungdomsmiljöer. Arbetet bygger på ungdomars frivillighet, förtroende och utifrån en respekt för deras integritet. Centralt i fältarbete är att utgå från ungdomarnas behov och att frigöra deras egna resurser. Att vara timavlönad fältsekreterare i vår Fältgrupp kommer att innebära att man tillsammans med ordinarie personal arbetar uppsökande ute på fritidsgårdar och på gator och torg för att etablera relation med ungdomarna och erbjuda stöd till dem som man bedömer befinner sig i riskzon. Arbetet är förlagt till en-två fredagkväll(ar) i månaden, en vardag per vecka samt vid behov då ordinarie personal är sjuk o.s.v. Den totala omfattningen bedöms kunna bli ca 20 procent av en heltid. Arbetet är förlagt till alla kommundelar i Lerum. Arbetet sker alltid i par med erfaren kollega.

Kvalifikationer
För att kunna kvalificera sig som deltidsarbetande fältsekreterare ser vi att du är socionom eller har likvärdig utbildning, alternativt att du just nu studerar till socionom/eller på likvärdig utbildning. Vi ser att du har en viss livserfarenhet och särskilt meriterande är arbetslivserfarenhet från arbete med ungdomar eller socialt arbete. Du som söker behöver ha lätt för att samarbeta och skapa relationer, ha god initiativförmåga och god inblick i ungdomskultur. Du har social kompetens gällande att möta och närma dig ungdomar och få dem att känna sig bekväma i samtalet. Det behöver kunna arbeta på kvällar och kunna ta extrapass vid sjukdom eller annan frånvaro. Körkort är mycket önskvärt. Fältgruppen utgår från lokaler som ligger i nära anslutning till Lerums station. Varmt välkommen med ansökan!

Övrigt
Lerums kommuns vision att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete. Inom kommunens verksamheter arbetar cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 41 000 invånare. Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling. Kommunens medarbetare ska ha en god arbetsmiljö som främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan! Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Emelia Claesson
Telefon 0736883544
Område Lerum
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Utbildning, Förskollärare
Typ av anställning Deltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 1 mars 2020 (12 dagar kvar)