Chefskollega sökes till delat ledarskap för Sjuksköterskeenheten i Lerum

Chefskollega sökes till delat ledarskap för Sjuksköterskeenheten i Lerum

Om arbetsplatsen
Vill du anta utmaningen att leda medarbetare som ständigt utvecklar den kommunala hälso- och sjukvården? Sjuksköterskeenheten i Lerums kommun har ca 70 medarbetare som ansvarar för insatser i ordinärt och särskilt boende för invånare i alla åldrar inom det kommunala hälso- och sjukvårdsansvaret. Enheten ansvarar för cirka 700 patienter. Vi har ett öppet och konstruktivt samverkansklimat med t ex bistånd, äldreboenden, hemtjänstverksamheterna, funktionsstöd, våra privata utförare och med de flesta av våra vårdgivargrannar. Det finns en hög ambition och stort engagemang hos medarbetare och chefer i att sträva efter hög patientsäkerhet och kostnadseffektiva lösningar. Kommunövergripande pågår spännande utvecklingsarbete för att förbättra alla chefers förutsättningar i vardagen. Vi erbjuder årsarbetstid där du som medarbetare kan utifrån verksamhetens behov själv ansvara för din arbetstid, för att lättare kunna kombinera arbetslivet och fritid. Vi har bra resultat på medarbetarenkät och patientsäkerhetskulturmätning. En nyligen genomförd genomlysning av verksamheten visar att vi är på rätt väg. Men vi är inte nöjda, vi vill fortsätta att utveckla verksamheten, ledarskapet och medarbetarskapet. Riktningen är mot en teambaserad proaktiv och personcentrerad vård som är patientsäker och kostnadseffektiv. Vi vill leda på ett sätt som ger arbetsglädje och hållbar arbetsmiljö.

Arbetsuppgifter
Tjänsten innebär ett delat ledarskap för sjuksköterskeenheten ihop med en kollega som också är relativt nytillträdd. Ni kommer att ha goda förutsättningar att tillsammans utforma chefsrollerna. Du förväntas ha ett nära ledarskap med ett coachande förhållningssätt där byggande av tillit och utveckling av medarbetare och verksamhet står högt på agendan. Du har förutom sedvanligt ekonomi-, personal- och arbetsmiljöansvar för din enhet ihop med kollegan ett ansvar att leda enhetens dagliga drift och utveckling. Som enhetschef ingår du i ledningsgruppen för hälso- och sjukvårds- samt förebyggandeverksamheten och samverkar också regelbundet med övriga verksamhetsområden. I ditt arbete ansvarar du också för att samtala med patienter och anhöriga som har synpunkter på verksamheten. Uppdraget är utmanande, men du får en bra stöttning av en stabil organisation, engagerade medarbetare och kollegor samt ett tydligt, närvarande och engagerat stöd från verksamhetschef.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och har chefserfarenhet. Meriterande är utbildning inom chefsområdet/ledarskap och erfarenhet från kommunal hälso- och sjukvård. Vi ser att du har kunskaper om verksamhetsområdet och kan omsätta det i ditt ledarskap. Du har en god kommunikativ förmåga och erfarenhet av att leda i förändringsarbete mot uppsatta mål och visioner. Du trivs med ett nära samarbete med både chefskollegor och medarbetare där du både driver, men också lyssnar in andras synpunkter på ett prestigelöst sätt. På vår arbetsplats värderas en positiv grundsyn där du bidrar med en energi att sprida arbetsglädje och trivsel för samtliga medarbetare. Du har goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och skrift. Du behärskar normalt förekommande datorsystem i kommunal verksamhet som t.ex. Microsoft-office, Agresso och lönesystem. Vi ser gärna att du har kunskaper inom digitalisering och förbättrings-/utvecklingsmetoder som du kan använda i din roll som chef hos oss. B-Körkort är önskvärt men inget krav.

Övrigt
Kommunens vision lyfter fram ledorden hållbarhet, kreativitet och inflytande vilket genomsyrar vårt arbete. Vi är cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 42 000 invånare. Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling. Vi vill främja en god arbetsmiljö där det går att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen ber vi dig skicka in din ansökan via den här länken, och inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför den här rekryteringen har vi redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda. Vi undanber oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Lotta Jonzén
Telefon 0302-52 22 11
Område Lerum
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Hälsa & Sjukvård
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)