Barnskötare till Hästhagen-Uddareds förskolor

Barnskötare till Hästhagen-Uddareds förskolor

Om arbetsplatsen
Hästhagen-Uddareds förskolor består av våra fyra förskolor, Smörblomman, Hästhagen, Blåsippan och Vitsippans förskola vilka är vackert belägna mellan Göteborg och Alingsås. Närområdet Floda bjuder på närhet till sjön Sävelången och är omgiven av skog och grönområden. Till Floda tar man sig enkelt med tåg, buss eller bil.

Arbetsuppgifter
Hos oss arbetar du i team med stort engagemang för barns utveckling och lärande. På våra förskolor arbetar vi utifrån ett inkluderande förhållningssätt, där barns inflytande och delaktighet är centralt. Vår vision utgår från våra ställningstaganden om Välkomnandets pedagogik, Människosyn och Kunskapssyn. Hästhagen-Uddareds förskolors vision: Hos oss välkomnas du av barn och pedagoger som är stolta över sitt arbete och sin förskola. Du möter lärmiljöer och förhållningssätt som berättar om framtidstro, förundran och glädjen i att tillsammans erövra kunskap. I januari 2018 startade barn och pedagoger med stöd av vår ateljerista, Linda Linder ett återbrukscenter som vi kallar Tredje rummet- Mötesplats för hållbar utveckling. Här får barn och pedagoger möjlighet att utforska och arbeta med ofärdigt och okodat material. Genom barn och pedagoger sprids nu arbetet med hållbar utveckling på våra förskolor och vi tar oss an nya material på förskolorna.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad barnskötare, gärna med några års erfarenhet och som vill vara med och utveckla våra förskolor. Du ska vara nyfiken och gilla att arbeta i en utvecklingsorienterad organisation för att ge varje barn bästa möjliga förutsättningar till lärande och utveckling. Du möter varje barn, vårdnadshavare och kollega med nyfikenhet, respekt och ödmjukhet. Du har stor lust till lärande och utveckling av din egen pedagogroll och ser din och arbetslagets kompetensutveckling som en del i arbetet. Interjuver kommer ske löpande med tillträde i januari 2020 eller enligt överenskommelse. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. För den här tjänsten är uppvisande av giltigt utdrag ur polisens belastningsregister en förutsättning för anställning. Välkommen med din ansökan där du berättar om vad du har för tidigare erfarenheter som gör dig lämpad för uppdraget som barnskötare.

Övrigt
Lerums kommuns vision att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete. Inom kommunens verksamheter arbetar cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 41 000 invånare. Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling. Kommunens medarbetare ska ha en god arbetsmiljö som främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan! Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Sarah Reynolds
Telefon 0302 52 18 99
Område Lerum
Yrkesroll Utbildning, Förskollärare, Barnskötare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.lerum.se/Skolsidor/Hasthagen-Uddareds-enhet/Hasthagen/hasthagens_forskola/Om-skolan/
Sista ansökningsdag 31 okt 2019 (16 dagar kvar)