Barnskötare till Dygnet-Runt-Förskola

Barnskötare till Dygnet-Runt-Förskola

Om arbetsplatsen
Nu söker vi 2 barnskötare till vår förskola i Stenkullen, Åkerslätt. Åkerslätts förskola startar en dygnet runt öppen avdelning med verksamhetsformen pedagogisk omsorg under kvällar, nätter och helger. Under dagen bedrivs vanlig förskoleavdelning. Under den pedagogiska omsorgen så ska verksamheten anpassas för barn från 1-13 år. Förskolan startade sin verksamhet 2 maj 2017 och låter sig inspireras av Reggio Emilia filosofin. Förskolan har moderna lokaler som är anpassade för vår pedagogiska inriktning med fem åldersindelade avdelningar fördelade på två plan. Förskolan är byggd för sex avdelningar där den sjätte avdelningen är vår dygnet-runt-öppna avdelningen. I anslutning till förskolan har vi fina naturområden och Stenkullens fritidsanläggningar. Innemiljön och utemiljön inspirerar till lek, rörelse och hälsa. De yngsta barnen har en egen utegård och lärmiljö. På Stenkulans förskolor arbetar vi utifrån ett gemensamt förhållningssätt som utgår från vår definierade Barnsyn: Vi utgår ifrån att barnen är kompetenta kunskapsbärare och kunskapsskapare. Barn och pedagoger lär med och av varandra, sida vid sida. Alla har rätt att känna att de lyckas utifrån sin förmåga. Olikheter berikar. Man är inte, utan man blir, utifrån den kontext man befinner sig i.

Arbetsuppgifter
Till vår enhet söker vi nu 2 barnskötare som gärna vill arbeta dag, kväll, natt och helg. Det är viktigt att betona att arbetet inte kan förläggas till enbart nätter eller helger. Vi söker dig som lockas av nya arbetssätt och utmaningar och är nyfiken på att starta upp kommunens första avdelning med annan omsorgsform då verksamheten varit vilande de senaste två åren. Det är av största vikt att du har en god samarbetsförmåga och hög flexibilitet. Vi ser gärna att du: - är intresserad av pedagogisk utveckling - kan bidra med dina erfarenheter från tidigare arbete med barn - har en bearbetad syn på din roll som pedagog och synen på barnet och dess lärande - kan visa både värme och sätta gränser - har god insikt i förskolans läroplan - är flexibel och har stark social kompetens Vi erbjuder dig: - En dynamisk verksamhet där fantasi och kreativitet ges stort utrymme. - En arbetsplats där barn och pedagoger känner lust att lära, är delaktiga och får sina färdigheter insatta i ett sammanhang. - Goda utvecklingsmöjligheter i arbetet. - Stöd av pedagogista, specialpedagog, och barnpsykolog - Fria pedagogiska luncher som avser dagverksamheten - Fria måltider som avser pedagogisk omsorg på obekväm arbetstid - Arbetskläder - Friskvårdsbidrag

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad barnskötare och har en god samarbetsförmåga, är öppen, flexibel, positiv och idérik. Stor vikt kommer att läggas vid den personliga lämpligheten. Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat med pedagogisk omsorg på obekväm arbetstid. Med hänvisning till Lag SFS 2000:873 måste den som erbjuds tjänsten uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställning kan upprättas.

Övrigt
Lerums kommuns vision att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete. Inom kommunens verksamheter arbetar cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 41 000 invånare. Kommunens medarbetare ska ha en god arbetsmiljö som främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan! Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Azur Imamovic
Telefon 076-1281595
Område Lerum
Yrkesroll Utbildning, Barnskötare
Typ av anställning Deltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 16 maj 2021 (5 dagar kvar)