Arbetsterapeut

Arbetsterapeut

Om arbetsplatsen
Rehabenhetens uppdrag är att utifrån ett personcentrerat arbetssätt arbeta och utveckla samverkan för en trygg och säker vård och rehabilitering för personer inom kommunal hälso- och sjukvård. Vi har spännande utmaningar framför oss då hälso- och sjukvården är inne i en stor omställning och en stor del av hälso- och sjukvården bedrivs i kommunen. GR driver projektet Vårdens medarbetare, som ska lyfta kommunernas perspektiv i omställningen till nära vård. Lerums kommunala hälso- och sjukvård kommer under 2022 som första kommun i regionen gå med i införandet av Millenium som är ett gemensamt verksamhetssystem med regionen. I ditt arbete som arbetsterapeut är du en del i ett stabilt arbetslag och du har goda möjligheter att utvecklas inom ditt yrke och du är viktig för verksamhetens utveckling och förbättringsarbeten. Enheten präglas av gemenskap och kreativitet och vi arbetar aktivt för en attraktiv och hållbar arbetsplats. Ledarskapet utgår från ett coachande förhållningssätt för att du ska känna stöd i din och verksamhetens utveckling.

Arbetsuppgifter
Du kommer arbeta i team med fysioterapeut samt övrig personal runt personen. Under din dag möter du patienter och anhöriga i hemmet och på särskilt boende både inom äldreomsorgen och funktionshinder. Du ansvarar för bedömning, behandling, provar ut hjälpmedel och instruerar/ handleder/utbildar personal och anhöriga.

Kvalifikationer
Legitimerad arbetsterapeut och ha B-körkort. Våra förväntningar på dig som söker är att du är positiv och framåtsträvande, du har ett genuint intresse och engagemang att arbeta med människor, du gillar och stimuleras av utmaningar och lägger stor vikt på ett gott bemötande. En viktig förutsättning för att du ska trivas på arbetsplatsen är ett bra och nära samarbete med chefer, kollegor samt övrig personal och att du själv är aktiv och verkar för att detta ska uppnås. Som person är du flexibel, ansvarstagande och att arbeta lösningsfokuserat är en självklarhet för dig. Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut och har vana vid att arbeta både självständigt och i team. Då en stor del av arbetet innebär att ge instruktioner, handledning och utbildning till vårdpersonal så kommer vi att lägga stor vikt vid pedagogiskt kunnande samt förmåga att samarbeta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Urval och rekrytering kommer ske löpande under ansökningstiden så skicka in din ansökan redan idag! Körkort B är ett krav.

Övrigt
Kommunens vision lyfter fram ledorden hållbarhet, kreativitet och inflytande vilket genomsyrar vårt arbete. Vi är cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 42 000 invånare. Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling. Vi vill främja en god arbetsmiljö där det går att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen ber vi dig skicka in din ansökan via den här länken, och inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför den här rekryteringen har vi redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda. Vi undanber oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Kerstin Fredriksson
Telefon 0302-52 23 04
Område Lerum
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Sjukgymnastik & Rehab
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 23 maj 2021 (13 dagar kvar)