Specialist inom miljö- och produktsäkerhet

Specialist inom miljö- och produktsäkerhet

BIM Kemi AB
Vi söker dig somär lösningsorienterad, analytisk, noggrann och serviceinriktad. Du trivs med att ge stöd och hjälp utifrån din expertis, för att stötta bolagets affärsutveckling och tillgodose kundbehov. Du tar dig an arbetsuppgifter metodiskt och med stort engagemang. Som person är du positiv, nyfiken och kommunikativ. Det är också viktigt att du är en inkluderande lagspelare som är bra på att driva projekt framåt.

Du har högskoleutbildning med kemiinriktning eller motsvarande relevant utbildning. Vidare har du god kunskap om tillämpliga lagar och standarder avseende kemikalier, yttre miljö, ledningssystem och/eller livsmedelskontakt. Några års arbetslivserfarenhet inom något av dessa områden är ett krav. Meriterande är tidigare erfarenhet av produktsäkerhet avseende material i kontakt med livsmedel samt ramverk inom hållbarhet. Du behärskar både svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Om tjänsten
Du kommer att tillhöra avdelningen Environmental & Regulatory Affairs (ERA) tillsammans med ytterligare fyra medarbetare. ERA jobbar mot hela koncernen och är lokaliserad på vårt huvudkontor i Stenkullen utanför Göteborg. Vi har stort fokus på att bidra till hållbara affärer, driva ett kontinuerligt förbättringsarbete samt ge våra kunder god service. Ett huvuduppdrag är också att se till att BIM Kemi följer gällande miljö- och kemikalielagstiftning, uppfyller kraven i vårt miljö- och kvalitetsledningssystem samt att vi arbetar efter BIM Kemis policy för en hållbar utveckling.

Generellt omfattar tjänsten Specialist inom miljö- och produktsäkerhet support för våra kemiska produkter i hela värdekedjan, från inköp och produktutveckling till produktion, försäljning och användning hos slutkund. I synnerhet så skall denna tjänst bidra med expertis avseende internationell lagstiftning, standarder och rekommendationer för material som ska komma i kontakt med livsmedel.

Arbetsuppgifter omfattar bland annat:
  • Bevaka och implementera EU-gemensam lagstiftning, så som CLP, BPR och REACH, samt svensk lagstiftning som berör produkternas hälso- och miljöprofil. I förekommande fall även nationell kemikalielagstiftning i andra länder. I synnerhet internationell lagstiftning, standarder och rekommendationer för material som ska komma i kontakt med livsmedel, exempelvis BfR och FDA.
  • Utreda och godkänna nyutvecklade eller anpassade produkter, ta fram och uppdatera intyg, säkerhetsdatablad och märkning enligt gällande ramverk.
  • Vara expertstöd i FoU-projekt när det gäller råvarors och produkters hälso- och miljöprofil, till exempel avseende andra marknader, alternativa applikationer eller nya material.
  • Utreda och besvara externa kundfrågor som berör produkternas sammansättning, hälso- och miljöprofil samt lämplighet för livsmedelskontakt. Vid behov ha direktkontakt med kunders och leverantörers avdelningar för miljö- och produktsäkerhet.
  • Utbilda och stödja övriga avdelningar i BIM Kemi-koncernen så som inköp, produktion och sälj, inom områdena produktsäkerhet, klassificering och märkning samt miljöaspekter.
  • Vara delaktig i att utveckla verksamheten avseende processer, rutiner och verktyg inom området produktsäkerhet, miljö och hållbarhet.
Låter det intressant och har du rätt profil? Då ser vi fram emot att höra av dig! Vänta inte med att söka då intervjuer sker löpande, även under sommaren. Vi vill ha din ansökan senast 21 augusti.

START
: Hösten 2022

PLATS: Huvudkontoret i Stenkullen

OMFATTNING: Heltid

LÖN: Fast lön

KONTAKT: För frågor om tjänsten kontakta Maria Dahlbeck 076- 768 03 38. För frågor om processen eller BIM Kemi kontakta Anna Axelsson HR 073-270 01 39

BIM Kemi är en snabbväxande, innovativ tillverkare av specialkemikalier med fokus på att skapa mer värde från färre resurser och använda världens begränsade resurser mer effektivt. Tillsammans med våra kunder och partners ska vi bidra till att göra livet på jorden mer hållbart, hälsosamt och inspirerande. Vårt erbjudande bygger på ett starkt engagemang för att hjälpa kunder inom massa- och pappersindustrin att på ett hållbart sätt underhålla och utveckla sina naturresurser och råvaror. Vi är ett entreprenöriellt familjeföretag, grundat 1973, med långsiktigt fokus på innovation, kundorienterad flexibilitet och hållbarhet. Vi är cirka 220 anställda som arbetar över hela världen och våra lokala verksamheter inkluderar Sverige, Norge, Finland, England, Tyskland, Polen, Belgien, Tjeckien, Portugal, Spanien, Frankrike, Sydafrika och dedikerade agenter och distributörer i de flesta andra massa- och papperstillverkningsländer. Vårt huvudkontor ligger i Stenkullen nära Göteborg, där du även hittar vår centrala FoU-avdelning, kundtjänstlabb och ett av våra fem produktionscenter.
Mer info
Område Lerum
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (58 dagar kvar)