Socialsekreterare Lerum kommun

Socialsekreterare Lerum kommun

Är du utbildad socionom och har erfarenhet av arbete med barn och unga? Då har vi jobbet för dig!

Om tjänsten
Du kommer att ingå i en arbetsgrupp där vi hjälper varandra i alla lägen. Vi ser möjligheter i våra olikheter och tycker om att utvecklas tillsammans. Vi strävar efter en arbetsplats där det finns tid och utrymme för reflektion, utbildning och återhämtning. Hos oss kan du göra skillnad i barns vardag. Vi implementerar nu metoden Signs of Safety i vår organisation. Vår vision är Tillsammans är förändring möjlig "Vi arbetar tillsammans med barn, föräldrar och deras nätverk för att ta tillvara och stärka deras egna resurser. Gemensamt skapar vi hållbara och trygga lösningar utifrån barnets bästa."

Vi rekryterar nu nya medarbetare som vill vara delaktiga i vårt fortsatta utvecklings- och förbättringsarbete inom enheten barn och unga i Lerum. Hos oss kommer du att arbeta med utredning och uppföljning av ärenden för barn och unga 0-20 år. Du får räkna med utmaningar i vardagen men också skratt och härliga möten och fantastiska kollegor.

Du utreder och beslutar om insatser enligt SoL och LVU samt följer upp beslutade insatser. Som utredare av barn och ungas livssituation har du en viktig uppgift. Arbetet ställer betydande krav på din kompetens, kapacitet och samarbetsförmåga. Du kommer att ingå i ett utredarteam med en 1:e socialsekreterare som arbetsleder och stöttar dig i den process du som handläggare ansvarar för.

Du kommer att utgå från Kommunhuset, mitt i centrum, som möjliggör mycket goda pendlingsmöjligheter!

Om dig
Du har socionomexamen. Vi ser det som meriterande att du har erfarenhet av arbete med barn och familjer inom myndighetsutövning. Du uttrycker dig väl i svenska, både i tal och i skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Körkort är ett krav.

Det vi ser som viktigt är att ha barnperspektivet i fokus och att behandla alla vi möter med respekt för deras situation och integritet. Du är prestigelös, flexibel och trivs med att samarbeta med andra i en miljö där mycket pågår och där det stundtals kan vara ett högt tempo. Du behöver vara noggrann och tidvis kunna hålla ett högt tempo samt att du i krissituationer har förmåga att agera lugnt och metodiskt. Du är empatisk och vet vad ett gott bemötande innebär, både i möten med familjer och gentemot kollegor.

Om Lerums Kommun
Kommunens vision lyfter fram ledorden hållbarhet, kreativitet och inflytande vilket genomsyrar vårt arbete. Vi är cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 42 000 invånare.

Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling.

Vi vill främja en god arbetsmiljö där det går att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Emilia Thorin på +46 (0)73 684 71 03

Vid övriga frågor om tjänsten, vänligen kontakta rekryterande chefer;
Jeanette Risne Enhetschef 0302-521667 jeanette.risne@lerum.se
Svanhild Pehrson Enhetschef 0302-52 14 19 svanhild.pehrson@lerum.se

Fackliga företrädare nås via kommunens växel på 0302-52 10 00

Välkommen med din ansökan senast 31 augusti!

Sökord
Socialsekreterare, Socionom, SOL, LVU, kommunal verksamhet, Lerum, Västra Götaland, Göteborgsregionen, GR, Lerums Kommun, Adecco
Mer info
Område Lerum
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Adecco
Sista ansökningsdag 31 aug 2022 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Om Adecco Varje dag gör vi skillnad. För företag, organisationer och individer. Vi ser dagligen våra konsulter och kandidater komma ut i jobb hos våra kunder. Det är anledningen till varför vi går till jobbet varje dag. Som en av världens största HR-leverantörer har vi individens utveckling och kundens behov i fokus, för vi vet hur viktigt det är för ett företags konkurrenskraft att ha rätt person med rätt kompetens på rätt plats.