Hoppa till innehåll
Publiceringsdatum
26 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Söker en Legitimerad Förskollärare

Föräldrakooperativet Elefanten i Leksand är en förskola med framåtanda, belägen i genuin kulturell närmiljö med skogen och Siljan inpå knutarna. Utepedagogik, Lugn och ro, Lärmiljöer, Kretsloppstänkande och Maten vi äter är ledord i verksamheten.

Om oss:

Förskolan Elefanten är ett föräldrakooperativ i centrala Leksand med starkt föräldra- och personalengagemang. Förskolan erbjuder barnomsorg av högsta kvalitet till sina medlemsfamiljer.

Med en genuin kulturell närmiljö, med skogen och Siljan inpå knutarna och med engagerad personal inspireras barn till lek och lärande på bästa sätt, med målsättningen att erbjuda en verksamhet som är utvecklande för både barn och personal och som ger barnen trygghet och goda förutsättningar att gå vidare i livet.

Elefanten är certifierad som en ”drömmen om det goda” förskola. Vi arbetar med fyra metoder; Rörelse, stillhet, reflektion och beröring. Syftet med ”Drömmen om det goda” är att barn i tidig ålder får ta del av verktyg att kunna hantera stress och oro. Samtlig personal har grundutbildning inom de fyra metoderna samt vidareutbildning i barnanpassad yoga och qi-gong. Detta är inte bara ett arbete, utan ett förhållningssätt vi har på förskolan Elefanten.

Förskolan har ekologisk och närproducerad mat lagad i eget kök.

Elefanten har två avdelningar. Personalgruppen består idag av tre förskollärare (varav en även är rektor), tre barnskötare, en resurs och en kokerska. Hög personaltäthet skapar förutsättningar för att arbeta i små grupper i åldersanpassade miljöer. Denna sammansvetsade personalgrupp arbetar genom engagemang, framåtanda och stark drivkraft mot förskolans uppsatta mål. Verksamheten är i ständig utveckling och med stor nyfikenhet följer vi med i tidens utveckling. Vårt arbete med digitalt lärande utvecklar verksamheten och främjar barns utveckling och lärande inom många olika områden. På Elefanten arbetar vi med digital dokumentation genom förskoleappen TYRA. Elefanten är en förskola med härlig stämning med tätt samarbete mellan pedagogerna, trygga barn, ett flexibelt arbetssätt och aktiva föräldrar.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare. Tillsammans med övriga kollegor ska du arbeta målinriktat och engagerat i enlighet med pedagogiken som Elefanten arbetar efter.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Vi vill att du är initiativrik, engagerande och positiv. Självklart är du ansvarstagande med god samarbetsförmåga och är flexibel.

Varaktighet/arbetstid:

Tjänsten är en tillsvidareanställning, arbetsgrad 100%.

Tillträde:

2024-08-05, eller efter överenskommelse.

Lön:

Lönesättningen är individuell.

Förmåner:

  • Fria pedagogiska måltider.
  • Trevliga och engagerade kollegor.
  • Korta beslutsvägar och stora möjligheter att påverka.
  • Friskvårdsbidrag.

Övrigt:

För information gällande tjänsten, ring rektor Isabelle Stenback, 073-543 20 10.

Bifoga CV och personligt brev. Intervjuer sker löpande.

Välkommen med din ansökan senast 2024-06-23 till: kontakt@leksandselefanten.com

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
23 juni 2024 (8 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se