Strategi & Utvecklingschef - Skog

Strategi & Utvecklingschef - Skog

Dina arbetsuppgifter

I rollen ingår att ta fram kalkyler och metoder för effektivisering. Du kommer också att genomföra verksamhetskontroller för att följa upp vårt arbete med ekonomi och produktivitet. I praktiken fungerar du som en projektledare för våra interna utvecklingsprojekt, där du ansvarar för att driva arbetet framåt. Framöver kommer vi bland annat satsa på ett affärssystem, metodutveckling och utvecklad digitalisering. Förmågan att se helheten, arbeta med analyser och ta fram strategiska planer kommer vara en stor del av ditt arbete.

Som strategi och utvecklingschef hos oss behöver du vara affärsdriven, du kommer ha en viktig roll i vår affärsmässiga verksamhet. Handel med virke och biobränsle, förhandlingar, efterkalkyler samt värdering av affärer och strategier är förekommande arbetsuppgifter.

Din profil

För att trivas i rollen brinner du för att långsiktigt utveckla och förvalta verksamheten. I bagaget har du en utbildning inom skogsnäring, ekonomistyrning eller utvecklingsfrågor. Som person trivs du med att driva projekt och följa upp den löpande verksamheten utifrån olika mål och nyckeltal. Du har lätt för att samarbeta och kommunicera, både i tal och skrift.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Insjön. Du arbetar i nära samarbete med vår Vd, du ingår också i Weda Skogs ledningsgrupp. Hos oss på Weda Skog blir du en del av ett socialt gäng som trivs med att arbeta i en jordnära organisation med korta beslutsvägar.

Weda Skog AB svarar för timmerförsörjning till Bergkvist-Insjön AB och Moelven
Dalaträ AB. Vi köper virke samt erbjuder skoglig fullservice till skogsägare.
Weda Skog är 35 anställda och finns i Dalarna, Gävleborg och Härjedalen.
Weda Skog omsätter ca 1 miljard kronor per år och anskaffar årligen cirka 1,7 miljoner m³fub rundvirke.

I denna rekrytering samarbetar vi med Clockwork Rekrytering. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Petter Lundgren på 0733512707. Registrera din ansökan på www.clockworkpersonal.se så snart som möjligt, dock senast 24 juni. Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Petter Lundgren
Telefon 0733-512707
Område Leksand
Yrkesroll Organisation & ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 24 juni (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Weda Skog bedriver en omfattande affärsverksamhet med skogliga produkter och tjänster. I nära samarbete med våra kunder utvecklar vi ständigt våra metoder och produkter som är en viktig del av skogsbruket i Mellansverige. Nu söker vi dig som vill axla rollen som Strategi- och Utvecklingschef, som handlar om att övergripande utveckla vår verksamhet.