Strategic Sourcing Specialist

Strategic Sourcing Specialist

Vill du vara med att utveckla Clas Ohlsons Globala inköp? Vi söker nu en Strategic Sourcing Specialists till Clas Ohlsons Globala inköpsteam.

Vi erbjuder dig rum att växa och en fantastisk företagskultur där vi uppmuntrar dig till att vara dig själv. Clas Ohlson har hjälpt kunder i 100 år nu, och med din hjälp kommer vi att fortsätta förenkla livet i 100 år till.

Nyfiken? Tveka inte att läsa vidare för att se om det är dig vi letar efter!

Om rollen

Global Sourcing inom Clas Ohlson ansvarar för företagets totala inköpsvärde av de produkter vi säljer och är en uppskattad del av Clas Ohlson. Global Sourcing har därmed en stor påverkan på den totala kostnadsbilden inom företaget och gör därmed ett avtryck till våra kunder.

Som Strategic-Sourcing-Specialist är du en viktig del i att bygga ett så lönsamt sortiment som möjligt mot våra kunder. Förhandlingar och avtal är övergripande stor del av arbetet som man gör tillsammans med våra Product Managers & Range Managers. I din position skall du vara drivande i förhandlingar och vara tredje part, och se helhetsaffären med andra ögon. Aktivt hitta nya möjligheter för en mer lönsam totalaffär.
  • Utforma optimala och unika förhandlingsunderlag
  • Förhandla mot våra EU-leverantörer, främst kända varumärken
  • Utveckla och skriva avtal mot våra viktigaste leverantörer
  • Delaktig i utvecklingen inom Global-Sourcing org.
Som Strategic Sourcing Specialist hos oss, kommer du ha tillfälle att utveckla din roll och sätta din egen prägel på verksamheten samt ha goda möjligheter att göra förbättringar inom organisationen.

Om dig

Du präglas av en hög grad av entreprenörskap och har potential att fånga nya möjligheter på ett affärsinriktat sätt. Som person är du analytisk, har lätt för att samarbeta både med interna och externa parter samt har utmärkt presentations- & kommunikationsförmåga. Vidare ser vi gärna att du har:
  • Mångårig erfarenhet från detaljhandel och FMCG-industrin samt inköp/strategisk inköp.
  • Förhandlingskompetens och erfarenhet av att arbeta med internationellt kända varumärken
  • Stark preferens för internationell sourcingupplevelse
Det är även meriterande med erfarenhet av arbete med ett multinationellt varumärke mot detaljhandeln, till exempel i en KAM-roll. Relevant utbildning från universitet eller högskola är önskvärt och du kan uttrycka dig väl i tal samt skrift på engelska och svenska.

Placeringsort: Insjön, Stockholm, Malmö eller enligt överenskommelse

Passar vi dig?

Vi vill att du ska kliva in här på kontoret och känna att du kan vara precis den du är. Här finns det en sak som sammanför oss alla - allt vi gör binder oss samman och att vi gör det tillsammans som ett team. Det är kärnan i vår kultur och den sätter ord på hur vi vill bemöta varandra och våra kunder. På Clas Ohlson ska alla känna sig välkomnande och uppmärksammade. Vi tror också på mångfald och att våra medarbetares olika bakgrund, personlighet, erfarenhet och kompetenser är vägen till framgång. Vi brinner för att förenkla livet. Tillsammans med dig vill vi förenkla vardagen för alla våra kunder!

Ansökan

Frågor om anställningen besvaras av rekryteringsansvarig Andreas Dahlberg, andreas.dahlberg@clasohlson.se eller +46 790 612 088

Välkommen med din ansökan! Ansökningar behandlas löpande.
Mer info
Område Leksand
Yrkesroll Ekonomi, Inköpare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 nov 2020 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi brinner för att förenkla livet i varje hem. Vår mission är att hjälpa och inspirera människor att förbättra sin vardag genom att erbjuda smarta, enkla och praktiska lösningar till attraktiva priser.