Director Automation Sales Support till ESAB AB, Laxå

Director Automation Sales Support till ESAB AB, Laxå

Director Automation Sales Support

ESAB är ett globalt företag som är en av världens ledande tillverkare av utrustning och tillsatsmaterial för svetsning och skärning. Vi söker nu en Director Automation Sales Support för vårt team i Laxå. Placering för tjänsten kan vara både i Laxå och Göteborg.

Automation Sales Support är ett globalt säljstöd med fokus på kundspecifika automationslösningar i kombination med svetsning. Teamet ansvarar för att stötta våra regionala säljorganisationer samt utför direktförsäljning av avancerade svetsapplikationer globalt.

Dina arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill leda och utveckla funktionen vidare utifrån ett globalt perspektiv. Du är en erfaren ledare i en utmanande internationell och starkt kreativ verksamhet där kunder, regionsäljare, produktledarskap, fabriker och leverantörer är dina huvudsakliga gränssnitt och där kommunikation är ett strategiskt verktyg både internt och externt. Du analyserar och identifierar våra marknader och konkurrenter utifrån ett kommersiellt perspektiv i syfte att öka företagets affärsmöjligheter och har förmågan att förmedla detta i organisationen.

Till ditt förfogande har du en grupp Area Sales Managers placerade i Laxå och Göteborg som du utifrån vår värdegrund leder och utvecklar genom att säkerställa och utveckla säljprocesser samt strategier som ger en effektiv support till våra regionala säljare med målsättningen att öka tillväxten globalt. Resultat- och budgetansvar ingår naturligt i rollen.

Dina kvalifikationer
  • Du är civilingenjör eller högskoleingenjör med några års erfarenhet av industrin.
  • Du har tidigare internationella goda erfarenhet inom sälj i en ansvarstagande alternativt ledande roll.
  • God förståelse av svetsindustrin mot maskiner, processer och tillsatsmaterial är meriterande.
  • Erfarenhet av produktionsteknik och ett ekonomiskt ansvar.
  • Engelska och svenska i tal och skrift.
Din profil

Din personlighet präglas av en stark drivkraft och viljan att ta ditt arbete framåt. Du ser affärsmöjligheter och har förmåga att skapa goda relationer. Du är självgående och kan dela med dig av dina erfarenheter och kunskaper för att utveckla gruppen. Som person är du resultatorienterad, strukturerad och kommunikativ.

Kontakt

För mer information om tjänsten kontakta Malou Magnusson 0707-58 87 45 eller Maria Ahlén 0708- 49 02 88 på Intenso Teknikrekrytering.

Om ESAB

Med mer än 100 års ständig forskning, utveckling och försäljning, är ESAB världsledande inom svetsning och skärning men också en internationell leverantör av produkter, know-how och service som få kan matcha. Idag tillverkar företaget tillsatsmaterial och svetsutrustningar för så gott som alla svets- och skärprocesser och applikationer. ESAB har cirka 8 500 anställda med dotterbolag och distributörer över hela världen. Läs gärna mer på www.esab.se

Sökord: Sales manager, sales, försäljning, internationell försäljning, global sales, Director automation sales support.
Mer info
Område Laxå
Yrkesroll Försäljning, Säljsupport
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering AB
Sista ansökningsdag 9 juni 2019 (46 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Denna rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering som är specialiserade på rekrytering och search av chefer och specialister inom teknik och IT. Vår vision är att rekrytering ska vara enkelt. Vi har lösningarna som gör det enkelt. Oavsett hur ni vill att vi hjälper er så finns det en enkel lösning hos oss. Vi ska ge vår kunder kostnadseffektiva lösningar med hög leveransprecision. Search är en viktig del i vårt arbete. För våra uppdragsgivare är det en trygghet att veta att oddsen för en lyckad rekrytering är goda även i de svåraste fallen. Vi ingår i samma koncern som Säljpoolen, ett av Sveriges ledande rekryteringsföretag inom sälj och marknadsföring. Med hjälp av vårt gemensamma, egenutvecklade rekryteringssystem Masterhelp har vi byggt upp en stor databas av kvalificerade kandidater och smarta tekniska lösningar för effektiv rekrytering.