Erfaren PLC-programmerare med konstruktionskompetens

Erfaren PLC-programmerare med konstruktionskompetens

ÅF:s affärsområde Advanced Manufacturing står inför en intressant tillväxtfas i Laxå när vi nu gör en ännu mer fokuserad satsning på projektåtaganden, både lokalt och ute hos våra internationella kunder, där vi får mer och mer förtroende.


Advanced Manufacturing har all den kompetens som behövs för teknikintensiva automationsprojekt; från mekanik- och elkonstruktion till PLC- och robotprogrammering. Sektionen i Laxå skulle nu behöva växa med en erfaren PLC-programmerare som kan jobba både med PLC/HMI programmering samt gärna elkonstruktion i våra projekt. I projekteringsfasen av ett projekt kommer även offertarbete att vara en del av jobbet.

Är du redo för att gå vidare mot nya utmaningar? Då tror vi att du kan passa in hos oss! Erfarenhetsmässigt stämmer du in på följande beskrivning:
  • Du har en el/automations utbildning på högskola/gymnasium i botten och ett stort intresse för teknik och utveckling eftersom det mesta vi gör är kundanpassat.
  • Idag arbetar du som programmerare, gärna med inriktning mot industriell automation. Vi ser det som en stor merit om du även har erfarenhet av elkonstruktion.
  • Du är en erfaren PLC/HMI programmerare och behärskar något av de vanligaste PLC/HMI fabrikaten. Siemens ses som en merit då det är det vanligaste fabrikatet i våra projekt.
  • PLC programmering i språken Graph och SCL ses som en merit.
  • Förutom goda teoretiska och praktiska kunskaper värdesätter vi att våra medarbetare är kreativa, självgående samt har en väl utvecklad känsla för kvalitet.
  • Du har körkort B.
  • Du behärskar både svenska och engelska bra i såväl tal som skrift.


Vi tycker det är viktigt att du trivs och har roligt på jobbet och därför lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att trivas i rollen tror vi att du är målmedveten, resultatinriktad och har en vilja av att bygga kontakter både internt och externt. Du är flexibel, stresstålig och har förmågan att arbeta med flera problemställningar samtidigt.

Möjlig placeringsort förutom Laxå är Örebro.
Mer info
Telefon 010-5050000
Område Laxå
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.afconsult.com
Sista ansökningsdag 24 juni (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

ÅF är ett ingenjörs- och designföretag med verksamhet inom energi, industri och infrastruktur. Vi skapar hållbara lösningar för kommande generationer genom att förena människor och teknik. Vår bas är i Europa och våra affärer och kunder finns över hela världen.

ÅF - Making Future.