Hoppa till innehåll
Vardaga logotyp

Verksamhetschef till Vardagas nyetablering; Skiftesvägen i Landskrona

Ansök nu
Vi erbjuder dig ett spännande och omväxlande arbete, engagerade medarbetare, goda möjligheter att utveckla ditt ledarskap och förutsättningar att verkligen göra skillnad för de boende på Skiftesvägen.

Vardagas Skiftesvägen är ett demensboende som Vardaga kommer drifta från och med 1 april 2024. Vi kommer ha 58 platser varav 51 demensinriktning och 7 korttidsplatser.

I samband med en nyetablering får du som verksamhetschef en unik möjlighet att ta ett spännande helhetsgrepp kring det nybyggda boendet. Du kommer att få ta över de kompetenta medarbetarna som vill delta i verksamhetsövergången från Skiftesvägen som idag drivs av annan utförare, du kommer också få rekrytera de medarbetare vi ska tillsätta utöver de befintliga. Du kommer vara delaktig i och implementera rutiner och riktlinjer för boendet.

Om rollen
I rollen som verksamhetschef så leder och utvecklar du verksamhetens kvalitet på ett pedagogiskt och affärsmässigt sätt. Som stöd i ditt dagliga arbete kommer det att finnas gruppchefer i verksamheten som delar av sin arbetstid även arbetar i vård- och omsorgsarbetet.

Du är en god förebild genom att utöva ett synligt, närvarande och coachande ledarskap. För oss är det viktigt att du vill vara aktiv och närvarande i verksamheten. Detta för att du ska kunna följa upp att företagets värderingar, aktuella avtal och att gällande lagstiftning efterlevs. Tillsammans med andra verksamhetschefer inom regionen ingår du i den regionala ledningsgruppen.

Aktivt ledarskap
För att lyckas som chef och ledare hos oss krävs ett aktivt ledarskap som grundar sig i våra värderingar. Vi tror detta ledarskap skapar motivation och engagemang hos våra medarbetare.
Respekt - Alla har rätt till ett värdigt liv med såväl fysiskt, psykiskt som socialt välbefinnande.
Ansvar - Vi har medarbetare som vågar och vill och har chefer som lyssnar och leder.
Enkelhet - Det är enkelt att påverka och att vara medarbetare eller att bo och vistas hos oss.
Kunskap - Vi reflekterar, lär av varandra och tar tillvara allas kompetens.

Ledarskapsprogram
Som ny verksamhetschef kommer du att få genomgå vårt ledarprogram som blir en del av din utveckling. På det här sättet skapar vi en samsyn på ledarskapet inom Vardaga. Det ger alla chefer trygghet samt kompetens och motivation. Du får också få träffa många chefskollegor under programmet och du har möjligheter att skapa ditt eget nätverk.

Hos oss får du även:
 • Förmånsportal med rabatter och erbjudanden
 • Coachande och stöttande chefer nära dig
 • Tydliga arbetssätt för att ge den bästa omsorgen till våra boende
 • Karriär- och utvecklingsmöjligheter
 • Friskvårdsbidrag, skobidrag och arbetskläder
 • Kollektivavtal, tjänstepension och försäkringar.
Om Skiftesvägen

Landskrona stad har genomfört en upphandling av Skiftesvägen som är ett särskilt boende för personer med demenssjukdom. Här finns 58 platser varav 7 är korttid.

Utifrån kommunens uppdragsbeskrivning och målsättning med konceptboendet har Vardaga lämnat anbud och presenterat konceptet 'Hem och hälsa'.

Hem och hälsa-konceptet innebär att Vardaga kommer erbjuda satsningar inom trivselskapande åtgärder för de boende på Skiftesvägen. Detta komer innebära satsningar på både inne och utemiljön samt det hälsofrämjande arbete i verksamheten. Som en del av vårt erbjudande kommer vi fortsätta med Silviahemmets certifieringsprogram vilket bland annat innebär att all personal ges grundutbildning i demenskunskap. Vi tänker även införa Vardagas omsorgskoncept Den Goda Dagen som innebär att den boende själv väljer hur hen vill forma sin dag utifrån förmåga och önskemål. Den boende är huvudperson i sitt liv.

Medarbetarna är vår viktigaste tillgång, deras kunskap och engagemang gör skillnad och skapar kvalitet för de boende. För att fullgöra vårt uppdrag kommer det finnas omsorgspersonal och legitimerad personal för att tillgodose de boendes behov samt för att vi ska kunna realisera de erbjudanden vi lovat. Genom vår utbildningsorganisation Lära erbjuder vi Skiftesvägens medarbetare kontinuerlig kompetensutveckling under avtalstiden.

Du som verksamhetschef kommer tillsammans med medarbetare, boende och närståendes samla in förslag på hur ni tillsammans kan utforma och utveckla Skiftesvägen och verksamhetsinnehållet över avtalstiden. Vår ambition med 'Hem och Hälsa' är att de boende på Skiftesvägen ska trivas ännu bättre i lokalerna och att de ska uppleva att funktioner, självbestämmande och självkänsla bevaras och stärks i och med vår satsning på hälsofrämjande insatser.

Din erfarenhet och kunskap
Vi önskar att du är:
 • nytänkande, positiv och engagerad person som är lösningsorienterad och ser möjligheter framför hinder.
 • coachande och vill att dina medarbetare växer, utvecklas och tar ansvar.
 • tycker om att ge och ta emot feedback samt bryta ned och arbeta mot uppsatta mål.
 • prestigelös, självständig och samarbetsvillig
 • affärsmässig genom att vilja och ha förmåga att styra och följa upp verksamheten utifrån kvalitetsmål och ekonomiska ramar.
Du har relevant högskoleutbildning inom vård och omsorg (ex vis socionom, sjuksköterska, social omsorg) och erfarenhet av äldreomsorg. Du har även några års dokumenterad erfarenhet av chefsuppdrag och goda vitsord gällande ledarskap. God datorvana samt erfarenhet av dokumentation är viktigt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdatum: Enligt ök men önskvärt ca februari 2024.
Sista ansökningsdag: 2023-09-30
Har du frågor? Kontakta gärna vice regionchef: daniel.bevreus@vardaga.se. Observera att det inte går att ansöka via E-post.
Facklig kontakt: Vision, Magnus Sällström, vision@ambea.se

Om du vill veta mer om hur det är att jobba på Vardaga så läs gärna mer och träffa några av våra medarbetare här.

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen "Skicka ansökan" nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande.

Om du blir kallad till en intervju behöver du kunna styrka att du har rätt att arbeta i Sverige, genom att uppvisa att du har medborgarskap inom EU/EES eller ett giltigt arbetstillstånd.

På Vardagas drygt 100 boenden runt om i Sverige erbjuder vi en äldreomsorg där varje dag är lika viktig. Hos oss möter du expertis och trygghet på varje äldreboende, korttidsboende, i hemtjänst och dagverksamhet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje individs livskvalitet och trygghet i fokus. Vardaga ingår i företagsgruppen Ambea. www.vardaga.se här är utbildade i demens och bemötande via Demensakademin.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
01 okt. 2023 (1 dag kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

På Vardagas drygt 100 boenden runt om i Sverige erbjuder vi en äldreomsorg där varje dag är lika viktig. Hos oss möter du expertis och trygghet på varje äldreboende, korttidsboende, i hemtjänst och dagverksamhet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje individs livskvalitet och trygghet i fokus. Vardaga ingår i företagsgruppen Ambea. www.vardaga.se

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare