Mekanikkonstruktör till SWEP

Mekanikkonstruktör till SWEP

Är du en praktiskt inriktad mekanikkonstruktör som hellre fokuserar på funktionalitet och hållbarhet framför estetisk design, som är mer intresserad av att utveckla produktionsutrustning än produkt?

Om SWEP
SWEP är världsledande leverantör av kompaktlödda plattvärmeväxlare (BPHE:s). Dessa produkter används när värme behöver överföras effektivt inom luftkonditionering, kyla, värme och industriella applikationer. SWEP verkar nära sina kunder och finns representerat i mer än 50 länder. Företaget har egen säljkår i mer än 20 länder. Med högeffektiva fabriker i Sverige, USA, Malaysia, Slovakien samt Kina är det möjligt för SWEP att betjäna kunder globalt. Företaget är en del av globala Dover Corporation, noterat på New York Stock Exchange (NYSE), med en omsättning på flera miljarder dollar, en diversifierad tillverkare av en bred serie patenterade produkter och komponenter för industriell och kommersiell användning.

Vad händer hos SWEP?
Efterfrågan på SWEPs produkter är enorm och bolaget har vuxit kraftigt de senaste åren och kommer så fortsätta göra de kommande åren. SWEP har flera gånger byggt ut och investerat i nya linjer och ny teknik. SWEP kan erbjuda dig goda möjligheter att utveckla och utvecklas.

SWEP är ett bolag som präglas av entreprenörsanda och förändringsvilja. Vi växer kraftigt och här går det generellt sett rätt snabbt, på gott och ont. Den här rollen innebär inte att du kommer arbeta med bara ett fokusområde, i detalj, över en längre tid. Du behöver kunna balansera och hantera en god analytisk förmåga med "många bollar i luften" och "good enough" för att gå vidare på nästa uppgift.

Organisatoriskt
Avdelningen Process Engineering består av 10 specialister som arbetar mot produktionen i Landskrona inom olika områden såsom pressning, lödning/vakuumugnar, automation, testning samt tre specialister med fokus på respektive produktionsområde av värmeväxlare i storlekarna small, medium, XL. Idag finns en mekanikkonstruktör på avdelningen och vi söker en till.

Om rollen
Som nämns ovan kommer fokus inte att ligga på att utveckla produkten/värmeväxlare utan på produktionsutrustningen i den dagliga tillverkningen. Du bidrar till att skapa funktionella och hållbara lösningar som fungerar. Du blir involverad i att hantera såväl akuta ärenden när saker går sönder till helt nya konstruktionslösningar på uppkomna utmaningar och problem.

Rollen innebär många olika kontaktytor med produktion, underhåll eller dina andra kollegor inom Process Engineering. Uppgifterna kan exempelvis variera från att uppdatera befintliga ritningar till att ta fram nya fixturer och verktyg, nya interface mot testutrustningen, omkonstruktion av gripdon som hanterar plattorna etc. Det kan vara maskiner/linjer som behöver flyttas för ett bättre flöde och då blir du behjälplig att få till en ny fungerande layout. I vissa projekt kan du även bli utlånad till den Globala Process Engineer avdelningen som fokuserar på hur produkter och produktionsutrustningen ska se ut imorgon. Den ena dagen blir sällan den andra lik.

Den här rollen innebär att du arbetar nära operations. Du behöver gå ut och kolla och snacka med folk för att förstå vad som behöver göras och därefter söka feedback på hur det gick. SWEP har även sin egen Tool Shop och underhållsverkstad där man kan skruva och testa själv.

Vem är du?
Utbildningsmässigt ser vi att du är BSc i maskinteknik, inriktning konstruktion eller motsvarande. Du behöver inte vara så senior, men gärna ett par års erfarenhet som konstruktör mot produktion. Du är praktiskt lagd och har ett genuint tekniskt intresse.

Du är en duktig konstruktör (SWEP använder Inventor), har en god social förmåga och gillar att lösa problem tillsammans med andra. Vi söker dig som lockas av att det är kontakt med olika personer och discipliner, att det är lite puls, att man arbetar tekniskt brett och blir involverad i olika frågor vilket innebär ett omväxlande och dynamiskt arbete där man får möjligheten att testa på och lära sig nya saker. Avslutningsvis, koncernspråket är engelska.

Hur visar jag mitt intresse?
I denna rekrytering har SWEP tagit hjälp av Macavoy AB och du ansöker med ett uppdaterat CV och ansökningsbrev på www.macavoy.se. Om du har frågor avseende tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Markus Holmgren på Macavoy, 0735-19 54 81.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sökord: Landskrona, Skåne
Mer info
Kontaktperson Markus Holmgren
Telefon 0735-19 54 81
Område Landskrona
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Konstruktör, Mekanik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.macavoy.se
Sista ansökningsdag 16 apr 2023 (25 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vem är Macavoy?
Macavoy AB är den lilla rekryteringsbyrån med de stora kompetenserna. Macavoy är specialiserad på rekrytering av chefer, projektledare och specialister med teknisk bakgrund. Läs mer om Macavoy på www.macavoy.se och följ oss gärna på LinkedIn för att ta del av vad som händer;

http://linkedin.com/company/macavoy-ab/