Hoppa till innehåll
SJR logotyp

Finance and Business Controller BorgWarner

Oavsett om det är i den allra senaste eldriften, ett intelligent hybridsystem eller en högeffektiv förbränningsmotor, driver BorgWarner dagens och morgondagens utveckling. Som ledande producent med mer än 130 års erfarenhet stöder vi fordonsindustrin mot rena och effektiva tekniska lösningar för alla slags fordon.

Vi söker dig som vill vara med där det händer och delta i utvecklingen av verksamheten. Du kommer att arbeta i en global organisation samtidigt som du har ena benet i den skånska myllan och den lokala produktionen. Hos oss får du möjligheten att arbeta i en koncern som ligger i framkant för den tekniska utvecklingen inom fordonsindustrin och som har en hållbar vision där produktion av elmotorer tar en allt större plats.

I rollen som Controller kommer du ansvara för all rapportering, uppföljning och analys för vår R&D enhet. Du arbetar nära controllerkollegor lokalt såväl som de globala finance teamen i Europa och USA. Du kommer att ansvara för att projektredovisningen blir korrekt hanterad, den månadsvisa rapporteringen samt uppföljning och analys av varje projekt. Du kommer även att driva budget- och prognosarbetet gentemot R&D och vara med och utveckla och effektivisera rutiner och processer för projektuppföljningen.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Månads- och prognosrapportering
  • Projektredovisning, successiv vinstavräkning och uppföljning
  • Budgetarbete
  • Utveckla och effektivisera projektuppföljningen och prognosarbetet
Det lokala ekonomiteamet kännetecknas av gott samarbete med god stämning och ett högt engagemang, man hjälps åt och delar kunskap vilket är en naturlig del i vardagen och den kollegiala miljön. Förutom att bli en del i det lokala ekonomiteamet kommer du också att interagera med andra kollegor lokalt och globalt. Du har ett nära samarbete med och rapporterar till Senior Finance Manager såväl som till Director Engineering Sverige.

Kvalifikationer
För att passa för rollen är du Civilekonom eller motsvarande med åtminstone 5 års erfarenhet av roller inom redovisning/revision och controlling i en större, gärna internationell, organisation. Du har en bra grundförståelse inom redovisning med vana att analysera såväl resultat- och balansräkning som kassaflöde. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med projektredovisning och har en god förmåga att skapa en tydlig struktur. Vidare är det viktigt att du har en god systemförståelse och behärskar officeprogrammen med tyngdpunkt på Excel. Det är meriterande om du har arbetat i något av de större ERP- och koncernrapporteringssystemen och då allra helst SAP och HFM.

Du har en god kommunikativ förmåga och kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift. Vi ser att du är van att arbeta självständigt såväl som att du får energi av samarbete med kollegor och trivs med att ha många olika kontaktytor. Du har ett högt engagemang för ditt arbete, en god analytisk förmåga samt är van att skapa en god struktur.

Ansökan
I denna rekrytering har BorgWarner valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Annie Höjman på annie.hojman@sjr.se. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 2023-03-31. Notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningshandlingar via e-post.

Vi arbetar kompetensbaserat och använder oss av arbetspsykologiska tester som en del av urvalsprocessen. Allt för att säkerställa en fördomsfri och rättvis rekryteringsprocess

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.

Om tjänsten, utifrån behörighet, mandat och påverkanskraft, motiverar en bakgrundskontroll eller kreditupplysning kan sådan komma att genomföras under rekryteringsprocessen avseende slutkandidat.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår Integritetspolicy

Titel: Finance and Business Controller
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
06 maj 2023 (40 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare