Hoppa till innehåll
SJR logotyp

Business Controller

Publiceringsdatum
20 november 2023
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

På BorgWarner blir du en del av en global koncern som trots sin storlek fortfarande är personlig och vänlig. Hos oss får du möjligheten att arbeta i en koncern som ligger i framkant för den tekniska utvecklingen inom fordonsindustrin.

Om tjänsten
Som Financial analyst hos oss blir du en viktig kugge i vår ambition att fortsätta leda utvecklingen in i framtiden. Du kommer att arbeta verksamhetsnära och det är viktigt att du alltid strävar efter att förstå vad som finns bakom siffrorna och hur affären hänger ihop. Du förväntas driva arbetet med ständiga förbättringar och effektivisering av processer och rutiner.

Rollen innebär rapportering och prognosarbete och du kommer att driva budgetprocessen samtidigt som du arbetar med resultat- och balansuppföljning. Du deltar även i affärsplaneringsprocessen samt i bokslutsarbetet med rapportering, uppföljning och analys av varianser. Projektarbete blir en naturlig del av dina arbetsuppgifter och i din vardag kommer du ha nära kontakt med verksamheten på lokal såväl som på global nivå. Du kommer att rapportera till Finance Manager som liksom du sitter på kontoret i Landskrona.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Driva månads- och prognosrapportering
Ansvara för budget- och prognosprocesserna
Arbeta med löpande analyser och processförbättringar
Ta fram och driva business cases and new business

Lämplig bakgrund
För att kunna bli framgångsrik och trivas i rollen ser vi att du har en universitetsexamen inom företagsekonomi eller motsvarande samt några års erfarenhet av en liknande roll inom Business Control där du har arbetat med uppföljning och analys i en större, gärna internationell, organisation.

Du har en bra grundförståelse inom redovisning och är van att analysera resultat- och balansräkning såväl som kassaflöde. Tidigare erfarenhet inom revision är meriterande såväl som vana av att driva budgetprocesser. Ditt systemintresse är stort och du bör ha erfarenhet av något av de större ERP- och koncernrapporteringssystemen.

Personliga egenskaper
Din höga ambition och målfokusering är avgörande för att lyckas och du måste trivas i och få energi av en miljö med många kontaktytor och ett stundtals högt tempo. Din kommunikativa förmåga är god och då vi är en internationell koncern är det viktigt att du förmår att kommunicera på såväl svenska som engelska i både tal och skrift.

Som person är du nyfiken och arbetar med ett stort driv samtidigt som du är ansvarstagande och har en hög problemlösningsförmåga. Även din förmåga att samarbeta och bygga förtroendefulla och långsiktiga relationer är viktiga egenskaper och vi ser gärna att du gillar att driva förändringar.

Vad erbjuder vi
På BorgWarner blir du en del av en global koncern som trots sin storlek fortfarande är personlig och vänlig. Hos oss får du möjligheten att arbeta i en koncern som ligger i framkant för den tekniska utvecklingen inom fordonsindustrin.

Om företaget
At BorgWarner, we design and manufacture the systems that define the way the world moves forward. With the world's foremost technologists, engineers and OEMs, we're accelerating the world's transformation to eMobility. As a global product leader for over 130 years, we supply original equipment to nearly every major automotive OEM in the world. We continue to advance our emissions-reducing and fuel-efficient combustion technology while bringing successful electric innovations to market, empowering everyone to drive sustainably. Guided by our commitment to inclusion, integrity, excellence, responsibility and collaboration-and our pledge to reach carbon neutrality by 2035-we're leading the automotive industry to a future that is cleaner, healthier and safer for all.

Ansökan
I denna rekrytering har BorgWarner valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Annie Höjman på annie.hojman@sjr.se.

Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 2023-12-15. Notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningshandlingar via e-post.

Vi arbetar kompetensbaserat och använder oss av arbetspsykologiska tester som en del av urvalsprocessen. Allt för att säkerställa en fördomsfri och rättvis rekryteringsprocess

Varmt välkommen med din ansökan och vi ser fram emot att välkomna dig som en viktig del av vårt framgångsrika team!

SJR logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
19 jan. 2024 (41 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.
http://www.sjr.se/

Fler jobb från samma arbetsgivare