Hoppa till innehåll
Landskrona stad logotyp

Vikariat miljöskyddsinspektör inriktning lantbruk, livsmedelsindustri och enskilda avlopp

Om arbetsplatsen
Landskrona är på frammarsch på många plan. Nya områden med havsnära boende växer fram och allt fler företag väljer att etablera sig just här. Läget mitt i Öresundsregionen med närhet till bad och stad, natur och kultur lockar allt fler till inflyttning, etablering och besök. I Landskrona stad med drygt 3300 medarbetare arbetar vi efter vår värdegrund BRA, där B står för bemötande, R för resultat och A för ansvar. Vår värdegrund ska genomsyra all vår verksamhet och vi ska vara en arbetsplats där du känner arbetsglädje och stolthet. Här finns utrymme för dig med mod och handlingskraft och du får möjlighet att utvecklas. Vill du vara med och påverka utvecklingen i en av Skånes mest spännande städer? Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Vi är arbetsplatsen med högt i tak och omväxlande arbetsuppgifter. På vår arbetsplats har vi aldrig tråkigt! Som inspektör hos oss jobbar du i ett team på åtta personer. Vi arbetar individuellt, men alltid nära våra arbetskamrater. Då två av våra kollegor går på föräldraledighet söker Miljöskyddssektionen i Landskrona nu en vikarierande miljöskyddsinspektör med inriktning mot tillsyn på lantbruk, livsmedelsindustri och enskilda avlopp. Detta innebär en härlig blandning mellan arbete ute i fält och på kontoret. Tillsyn av lantbruk och livsmedelsindustrier innebär att du ingår i ett team om två. Tillsynen inkluderar bland annat kontroll av avfallshantering, växtskyddsmedel, övergödning och näringsläckage. Tillsynen på livsmedelsindustrier innebär att du besöker verksamheter som specialiserat sig på allt från rökerier till mikrobryggerier och fodertillverkare. Tjänsten omfattar platstillsyn av aktiva anläggningar, uppföljning av åtgärdskrav och kontrollprogram. Du kommer också att granska köldmedierapporter, handlägga klagomål och ge information utifrån lagstiftningen till verksamhetsutövare och kommunens invånare. Arbetet med enskilda avlopp omfattar handläggning av ansökningar och anmälningar, granskning och bedömning av bland annat geohydrologiska markundersökningar, riskbedömningar och åtgärdsplaner. I arbetet ingår även att arbeta med tillsyn av minireningsverk och att ha kontakter med andra förvaltningar i kommunen som arbetar med samhällsbyggnadsfrågor. Här ingår du i ett team om tre handläggare som samarbetar och löser uppgifter tillsammans. Som inspektör är det av stor vikt att du har en god social kompetens och har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du kommer att ha kontakt med kommunens invånare, företagare och andra myndigheter som du behöver bemöta på ett professionellt och förtroendeingivande sätt. I Landskrona tror vi på att samverka mellan förvaltningar och myndigheter och deltar därför i flera handläggarnätverk.

Kvalifikationer
Akademisk utbildning - Krav Vi söker dig som har naturvetenskaplig utbildning på högskolenivå. Du har utbildning som miljö- och hälsoinspektör och har utbildat dig i miljöbalken. Det är meriterande om du har utbildning i vatten- och markfrågor så som geologi, ekotoxikologi, hydrologi och miljövetenskap. Du behöver körkort för personbil. - Krav Tidigare erfarenhet som miljö- och hälsoskyddsinspektör är meriterande. - Meriterande 01. Strukturerad (målmedvetenhet) - Krav Arbetar enligt en tydlig process, organiserar och planerar sitt arbete väl, slutför det som påbörjats och håller deadlines. 07. Relationsskapande (extraversion) - Krav Tar aktivt initiativ i sociala sammanhang, kliver fram och har lätt för att skapa nya relationer. 11. Lösningsorienterad (problemlösningsförmåga) - Krav Hittar snabbt lösningar på uppkomna problem.

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länken i annonsen. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan, då den bedöms gentemot andra sökande. En ansökan till Landskrona stad är en allmän handling. Läs mer om oss på: landskrona.se/Jobba hos oss I denna rekrytering har vi tagit ställning till olika rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson
Sandra Danielsson
Telefon
Email
Område
Sista ansökningsdag
07 apr. 2023 (8 dagar kvar)

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare