Hoppa till innehåll
Landskrona stad logotyp

Vikariat miljöskyddsinspektör inriktning avfall och förorenad mark

Om arbetsplatsen
Landskrona är på frammarsch på många plan. Nya områden med havsnära boende växer fram och allt fler företag väljer att etablera sig just här. Läget mitt i Öresundsregionen med närhet till bad och stad, natur och kultur lockar allt fler till inflyttning, etablering och besök. I Landskrona stad med drygt 3300 medarbetare arbetar vi efter vår värdegrund BRA, där B står för bemötande, R för resultat och A för ansvar. Vår värdegrund ska genomsyra all vår verksamhet och vi ska vara en arbetsplats där du känner arbetsglädje och stolthet. Här finns utrymme för dig med mod och handlingskraft och du får möjlighet att utvecklas. Vill du vara med och påverka utvecklingen i en av Skånes mest spännande städer? Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Vi är arbetsplatsen med högt i tak och omväxlande arbetsuppgifter. På vår arbetsplats har vi aldrig tråkigt! Som inspektör hos oss jobbar du i ett team på åtta personer. Vi arbetar individuellt, men alltid nära våra arbetskamrater. Då två av våra kollegor går på föräldraledighet söker Miljöskyddssektionen i Landskrona nu en vikarierande miljöskyddsinspektör med inriktning mot tillsyn på avfallsanläggningar och förorenade områden. Detta innebär en härlig blandning mellan arbete ute i fält och på kontoret. På grund av sin långa industrihistoria har Landskrona stora utmaningar med förorenad mark och här har vi tre inspektörer som handlägger dessa ärenden. Du kommer därför inte att arbeta ensam utan i ett team som hjälps åt med de ärenden som kommer in. Arbetet omfattar handläggning av anmälningar, granskning och bedömning av bland annat miljötekniska markundersökningar, riskbedömningar och åtgärdsutredningar. I arbetet ingår att arbeta med tillsyn av MIFO-objekt och att ha kontakter med andra förvaltningar i kommunen som arbetar med samhällsbyggnadsfrågor. Tillsyn av miljöfarliga verksamheter innebär att du får vara del av ett team om två som är inriktade på tillsyn av avfallsanläggningar. Avfallsbranschen är ett område som fått mer och mer uppmärksamhet från de nationella myndigheterna och i Landskrona satsar vi på cirkulär avfallshantering och hållbar resurshantering. Arbetet omfattar tillsyn av aktiva anfallsanläggningar, uppföljning av åtgärdskrav och kontrollprogram samt deltagande i Miljösamverkan Skånes projekt om illegala avfallshantering. Du kommer också att ge information utifrån lagstiftningen till verksamhetsutövare och kommunens invånare. Som inspektör ska du därför ha god kontakt med kommunens invånare, företagare och andra myndigheter som du behöver bemöta på ett professionellt och förtroendeingivande sätt. Arbetet kräver därför att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. I Landskrona tror vi på att samverka mellan förvaltningar och myndigheter och deltar därför i flera handläggarnätverk.

Kvalifikationer
Akademisk utbildning - Krav Vi söker dig som har naturvetenskaplig utbildning på högskolenivå. Du har utbildning som miljö- och hälsoinspektör och har utbildat dig i miljöbalken. Det är meriterande om du har utbildning i vatten- och markfrågor så som geologi, ekotoxikologi, hydrologi och miljövetenskap. Du behöver ha körkort för personbil. - Krav Tidigare erfarenhet som miljö- och hälsoskyddsinspektör är meriterande. - Meriterande 01. Strukturerad (målmedvetenhet) - Krav Arbetar enligt en tydlig process, organiserar och planerar sitt arbete väl, slutför det som påbörjats och håller deadlines. 07. Relationsskapande (extraversion) - Krav Tar aktivt initiativ i sociala sammanhang, kliver fram och har lätt för att skapa nya relationer. 11. Lösningsorienterad (problemlösningsförmåga) - Krav Hittar snabbt lösningar på uppkomna problem.

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länken i annonsen. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan, då den bedöms gentemot andra sökande. En ansökan till Landskrona stad är en allmän handling. Läs mer om oss på: landskrona.se/Jobba hos oss I denna rekrytering har vi tagit ställning till olika rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson
Sandra Danielsson
Telefon
Email
Område
Sista ansökningsdag
07 apr. 2023 (11 dagar kvar)

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare