Hoppa till innehåll
Landskrona stad logotyp

Stöd pedagog/stödassistent

Ansök nu
Om arbetsplatsen
Landskrona är på frammarsch på många plan. Nya områden med havsnära boende växer fram och allt fler företag väljer att etablera sig just här. Läget mitt i Öresundsregionen med närhet till bad och stad, natur och kultur lockar allt fler till inflyttning, etablering och besök.
I Landskrona stad med drygt 3300 medarbetare arbetar vi efter vår värdegrund BRA, där B står för bemötande, R för resultat och A för ansvar. Vår värdegrund ska genomsyra all vår verksamhet och vi ska vara en arbetsplats där du känner arbetsglädje och stolthet. Här finns utrymme för dig med mod och handlingskraft och du får möjlighet att utvecklas.
Vill du vara med och påverka utvecklingen i en av Skånes mest spännande städer? Välkommen med din ansökan!

I Landskrona stad arbetar vi efter vår värdegrund BRA, där B står för bemötande, R för resultat och A för ansvar. BRA är fundamentet som alla våra medarbetare bär med sig i sitt arbete och sina möten med kommuninvånare, kollegor, myndigheter och andra aktörer. Vi har ett professionellt och respektfullt bemötande, oavsett vem vi möter. Vi strävar kontinuerligt efter att bli en mer attraktiv och jämlik arbetsgivare, där vår värdegrund avspeglar sig i all vår verksamhet.Vi vet, att olikheter bland oss medarbetare berikar och utvecklar. Med vår personalpolitik skapar vi en BRA arbetsplats där du känner arbetsglädje och stolthet, har inflytande, lust att lära och möjlighet att utvecklas.Och det är - precis som vår värdegrund - BRA

VÄLKOMMEN TILL OSS!Arbetsuppgifter
Daglig Verksamhet är en insats enligt LSS som strävar efter att erbjuda meningsfull sysselsättning, utveckling och social gemenskap utifrån den enskildes behov och önskemål.
Vi söker en medarbetare till Pjäsgatan Daglig verksmahet - en verksamhet med Hantverksinriktning. Vi jobbar med betong, lera, sömnad, screentryck, målning, läder arbete, mindre snickerier och ljusstöpning.
Som handledare är du ett stöd för enskilda deltagare och för gruppen i olika aktiviteter inom hantverket och i det sociala samspelet. Tillsammans med din kollega strukturerar och planerar du verksamheten tillsammans med deltagarna. En viktig del i arbetet är att förbereda och anpassa de olika momenten i tillverkning så att deltagaren kan utföra dem med stor själv-ständighet. Vi arbetar ofta i processer med flera steg i tillverkningen. Någon dag i veckan har vi möjlighet till utedag med inriktning på hälsa och fysisk aktivitet.
I Daglig verksamhet arbetar du som handledare i grupp och individuellt. Du är drivande i utveckling gällande delaktighet och självständighet för alla deltagare i verksamheten.
Som stödassistent/ stödpedagog arbetar du med ett pedagogiskt förhållningssätt, utför planerade stödinsatser och aktiviteter tillsammans med deltagaren som stödjer den enskildes delaktighet och självständighet. Genom kompetens, engagemang och kreativitet finner du lösningar och metoder som utvecklar arbetet. Vi har ett lösningsfokuserat förhållningssätt.
Den enskilde ska inspireras till ett aktiv dag. Att ge stöd och service till personer med funktionsvariation är ett utmanande arbete. För att det ska fungera krävs att personalen samverkar med varandra, med boendepersonal och med andra professioner. Daglig verksamhet är föränderlig och du behöver vara beredd på att grupp och uppdrag kan förändras utifrån de deltagare som kommer till oss.
Som stödassistent/stödpedagog förväntas du vara drivande i metod och kvalitetsutveckling. Du bidrar med din kompetens och reflekterande synsätt och tillsammans med kollegor kvalitetssäkrar ni verksamheten både på grupp- och individnivå.


Kvalifikationer
Kvalifikationer - Krav
Vi söker dig med lägst gymnasieutbildning från omvårdnadsprogram eller barn och fritid. Du får gärna ha eftergymnasial utbildning och/eller kvalificerad yrkesutbildning, yrkeshögskola eller högskoleutbildning gärna med specialisering inom funktionshinderområdet och eller hantverk.
Du behöver ha erfarenhet av tidigare arbete inom funktionshinder området. Då gruppen har inriktning mot hantverk krävs det att du har kunskap i olika hantverk samt erfarenhet från tidigare arbete inom hantverksområdet.
Du är van att anpassa ditt bemötande och förhållningssätt utifrån deltagarens individuella förutsättningar
Det är meriterande om du har kunskaper och erfarenheter av lågaffektivt bemötande.
Du är trygg i rollen som handledare, är professionell och engagerad. Du har god förmåga att tillsammans med kollegor stödja, strukturera och planera innehåll för Daglig verksamhet för deltagarna utifrån deras olika behov. Du har god samarbetsförmåga och kommer att ha ett nära samarbete med kollega.


Övrigt
Urval och intervjuer kommer att göras löpande så vänta inte med din ansökan.
För att bli anställningsbar behöver du uppvisa ett utdrag ur polisens belastningsregister.
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länken i annonsen. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan, då den bedöms gentemot andra sökande. En ansökan till Landskrona stad är en allmän handling.

Läs mer om oss på: landskrona.se/Jobba hos oss

I denna rekrytering har vi tagit ställning till olika rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson
Maria Nyborg
Telefon
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
11 juni 2023 (3 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare