Hoppa till innehåll
Ansök nu
Om arbetsplatsen
Landskrona är på frammarsch på många plan. Nya områden med havsnära boende växer fram och allt fler företag väljer att etablera sig just här. Läget mitt i Öresundsregionen med närhet till bad och stad, natur och kultur lockar allt fler till inflyttning, etablering och besök. I Landskrona stad med drygt 3300 medarbetare arbetar vi efter vår värdegrund BRA, där B står för bemötande, R för resultat och A för ansvar. Vår värdegrund ska genomsyra all vår verksamhet och vi ska vara en arbetsplats där du känner arbetsglädje och stolthet. Här finns utrymme för dig med mod och handlingskraft och du får möjlighet att utvecklas. Vill du vara med och påverka utvecklingen i en av Skånes mest spännande städer? Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Landskrona museum söker ny pedagog/museilärare som brinner för förmedling av kulturhistoria men som också är intresserad av konstnärligt skapande och utställningsproduktion. Tjänsten innebär att utveckla, planera och genomföra den pedagogiska verksamheten på museet tillsammans med duktiga kollegor. I detta ingår att från grunden skapa pedagogiska program, att delta i utställningsprocesser för att de ska bli bra ur ett lärandeperspektiv, att utveckla aktiviteter för att nå nya målgrupper och att skapa och driva olika projekt med inriktning mot lärande. Vi ser lärandet som centralt för museernas arbete och arbetar för att stärka det livslånga lärandet för alla våra besökare. En prioriterad målgrupp är barn och unga, varför mycket av ditt arbete kommer att innebära arbete med skolverksamhet och andra aktiviteter för barn och unga. Du kommer jobba i våra utställningar och ateljéer på museet, men också ute i det offentliga rummet och i våra andra utställningsrum Landskrona konsthall, Tycho Brahemuseet, Rothoffs museikoloni, Landskrona foto och makerspace. Det gör att det är viktigt att du snabbt kan ta till dig information, anpassa dig efter olika målgrupper och vara kreativ i olika sätt att förmedla berättelser, kunskap och färdigheter. Landskrona museum tillhör Landskrona kulturförvaltnings avdelning Museer och Evenemang. I avdelningen ingår förutom Landskrona museum, Landskrona konsthall och Landskrona foto, även Landskrona teater och arrangemangsproduktion. Vi arbetar dock förvaltningsövergripande i projekt och hjälps åt vid behov, vilket gör att du kommer att samverka med övriga delar av kulturförvaltningen också, tex Kulturskolan och Biblioteket. Vem är du? Du tycker om att förmedla berättelser i dialog med barn och unga och har god kunskap om förmedling av kulturhistoria för olika målgrupper. Du har en kulturhistorisk utbildning, gärna kompletterad med pedagogik och en kreativ förmåga att hitta på engagerande aktiviteter för olika målgrupper. Du har god kunskap om museer och lärandeprocesser och ett stort kulturintresse. Du är van att arbeta självständigt, men tycker det är lika kul att tillsammans med andra jobba praktiskt och kan hugga i där det behövs.

Kvalifikationer
Akademisk examen inom kulturhistoriskt ämne, exempelvis historia, etnologi, idéhistoria, arkeologi eller liknande - Krav Utbildning i och/eller erfarenhet av pedagogiskt arbete med inriktning på barn och unga - Krav Kreativ förmåga att skapa praktiska aktiviteter som engagerar - Krav Kunskap om, och erfarenhet av, projektledning - Krav Goda kunskaper i att muntligen och skriftligen uttrycka dig på ett skandinaviskt språk och engelska - Krav Språkkunskaper utöver svenska och engelska - Meriterande Erfarenhet av internationella samarbeten - Meriterande Forskningserfarenhet - Meriterande

Övrigt
Registerutdrag ur belastningsregistret kommer att begäras inför anställning. Intervjuer beräknas hållas 12-14 juni För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länken i annonsen. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan, då den bedöms gentemot andra sökande. En ansökan till Landskrona stad är en allmän handling. Läs mer om oss på: landskrona.se/Jobba hos oss I denna rekrytering har vi tagit ställning till olika rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson
Johan Dahlén
Telefon
Email
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
02 juni 2023 (2 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare