Feriepraktik

Feriepraktik

Om arbetsplatsen
Landskrona är på frammarsch på många plan. Nya områden med havsnära boende växer fram och allt fler företag väljer att etablera sig just här. Läget mitt i Öresundsregionen med närhet till bad och stad, natur och kultur lockar allt fler till inflyttning, etablering och besök. I Landskrona stad med drygt 3300 medarbetare arbetar vi efter vår värdegrund BRA, där B står för bemötande, R för resultat och A för ansvar. Vår värdegrund ska genomsyra all vår verksamhet och vi ska vara en arbetsplats där du känner arbetsglädje och stolthet. Här finns utrymme för dig med mod och handlingskraft och du får möjlighet att utvecklas. Vill du vara med och påverka utvecklingen i en av Skånes mest spännande städer? Välkommen med din ansökan! Feriepraktik är en chans att på sommarlovet prova på olika förekommande uppgifter på en arbetsplats under handledning. Du kommer praktisera 90 timmar som maxantal fördelade på 3 veckor. Närvaro förs och all frånvaro kommer generera ett avdrag på din totala ersättning om cirka 74 kr/timme, motsvarande din ersättning per timme. Du har möjlighet att önska bransch i din ansökan men vi kan inte garantera något. Sökande som inte tidigare haft Feriepraktikplats kommer att prioriteras i urvalsprocessen. VÄLKOMMEN TILL OSS!

Arbetsuppgifter
Vi erbjuder varierade uppgifter inom olika branscher som förekommer inom den kommunala, den privata och den idéburna sektorn. Exempel på branscher: - Grönyteskötsel - Barnomsorg - Städ - Turism - Event - Vård och omsorg - Övrig samhällsservice Perioder som erbjuds: Period 1 (vecka 24-25-26) 12 juni 30 juni Period 2 (vecka 27-28-29) 3 juli - 21 juli Period 3 (vecka 30-31-32) 24 juli - 11 augusti

Kvalifikationer
Du kan söka feriepraktik om du har följande: - Är född 2006 - Ett personnummer som kan styrka din ålder och var du är folkbokförd (ÅÅMMDD-1234) - En egen mailadress eftersom all kommunikation går via e-mail - Ett personligt bankkonto för insättning av din ersättning - Har sökt 3 andra sommarjobb innan du söker dig till Feriepraktiken, skriv vilka i din ansökan/personliga brev. Vad ditt personliga brev måste innehålla: - Hela ditt personnummer. Dina födelseuppgifter och dina fyra sista siffror. - Målsmans/förälders/godemans namn och mobilnummer - Vilka sommarjobb du sökt innan du sökt till Feriepraktik - Information om dig själv, vilka som är dina goda egenskaper, vad du är bra på och i vilka situationer.

Övrigt
Ansökan kan endast göras digitalt. Vissa platser kräver utdrag ur polisregistret. Det kan ta upp till 2 veckor att få det hemskickat så var ute i god tid. Tänk på att INTE öppna kuvertet. Arbetsgivaren ska ta emot utdraget från polisen oöppnat, annars är det ogiltigt. Du kan bli nekad att starta din praktik om du inte har utdraget första dagen på plats. www.polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan. Om din ansökan är godkänd får du veta detta via mail. Vid behov av komplettering får du veta detta via mail och ges möjlighet att komplettera din ansökan under ansökningstiden. Alla sökanden ska ha en egen mail. Alla inskickade ansökningar får ett svar. Under april månad kallar vi till intervju. Alla med godkänd ansökan erbjuds intervju. I början av maj får du reda på om du har fått en plats och vilken. Du har en vecka på dig att bekräfta din plats. När du bekräftat din plats får du tid till introduktionsdagen som hålls av oss på feriepraktiken. På introduktionsdagen får du all information du behöver inför din feriepraktik och möjlighet att ställa frågor.
Mer info
Kontaktperson Jessica Olofsson
Telefon 0733-473445
Email Mejla Jessica Olofsson
Område Landskrona
Yrkesroll Övrigt
Typ av anställning Deltid, Säsongsjobb
Sista ansökningsdag 31 mars 2023 (7 dagar kvar)