Ekonomisekreterare/sommarvikariat

Ekonomisekreterare/sommarvikariat

Om arbetsplatsen
Landskrona är på frammarsch på många plan. Nya områden med havsnära boende växer fram och allt fler företag väljer att etablera sig just här. Läget mitt i Öresundsregionen med närhet till bad och stad, natur och kultur lockar allt fler till inflyttning, etablering och besök. I Landskrona stad med drygt 3300 medarbetare arbetar vi efter vår värdegrund BRA, där B står för bemötande, R för resultat och A för ansvar. Vår värdegrund ska genomsyra all vår verksamhet och vi ska vara en arbetsplats där du känner arbetsglädje och stolthet. Här finns utrymme för dig med mod och handlingskraft och du får möjlighet att utvecklas. Vill du vara med och påverka utvecklingen i en av Skånes mest spännande städer? Välkommen med din ansökan! Individ- och familjeförvaltningen arbetar med socialt arbete riktat till barn, unga, vuxna och familjer inom socialtjänstens olika områden. Vi satsar på hög kvalitet i verksamheten och strävar efter att kunna erbjuda varierade insatser utifrån den enskildes behov. Målet är alltid detsamma; att människor ska kunna leva sina liv av egen kraft. Vi har en målgruppsinriktad organisation bestående av tre stora verksamhetsområden; barn- och unga, vuxna respektive gemensamma resurser. Utöver detta finns ett centralt förvaltningskontor bestående av en avdelning där vi bland annat samlat våra olika specialistfunktioner, nämndadministration och ekonomi. Som organisation befinner vi oss i ett spännande digitaliseringsskede! Socialtjänsten behöver utveckla sina arbetssätt för att nå ut till invånare på fler arenor och genom nya format. Om du har tankar och idéer kring hur vi som organisation kan använda oss och dra nytta av digitalisering i våra uppdrag ser vi detta som en intressant merit. VÄLKOMMEN TILL OSS!

Arbetsuppgifter
Sektionen för Ekonomiskt bistånd söker tre ekonomisekreterare med fokus på att utreda rätten till ekonomiskt bistånd enligt Socialtjänstlagen och Förvaltningslagen. Arbetsuppgifterna består i huvudsak av: kontroll och inhämtning av uppgifter från andra myndigheter tex Försäkringskassan, Arbetsförmedling mm grundläggande dokumentation ekonomiska beräkningar administrativa arbetsuppgifter myndighetsutövning klientkontakt

Kvalifikationer
Vi söker dig med avslutad eller pågående socionomutbildning med godkänt i kursen i socialrätt. Arbetet innebär mycket dokumentation samt skriftlig och muntlig kommunikation vilket kräver att du är välformulerad i både tal och skrift. För att vara aktuell för tjänsten är det ett krav att du kan arbeta heltid minst under perioden 19 juni - 16 augusti.

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länken i annonsen. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan, då den bedöms gentemot andra sökande. En ansökan till Landskrona stad är en allmän handling. Läs mer om oss på: landskrona.se/Jobba hos oss I denna rekrytering har vi tagit ställning till olika rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Magnus Nilsson
Telefon 0733473647
Email Mejla Magnus Nilsson
Område Landskrona
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Utbildning, Förskollärare
Typ av anställning Heltid, Säsongsjobb
Sista ansökningsdag 31 mars 2023 (9 dagar kvar)