Hoppa till innehåll
Landskrona stad logotyp

Bibliotekarie skol - och folkbibliotek

Ansök nu
Om arbetsplatsen
Landskrona är på frammarsch på många plan. Nya områden med havsnära boende växer fram och allt fler företag väljer att etablera sig just här. Läget mitt i Öresundsregionen med närhet till bad och stad, natur och kultur lockar allt fler till inflyttning, etablering och besök. I Landskrona stad med drygt 3300 medarbetare arbetar vi efter vår värdegrund BRA, där B står för bemötande, R för resultat och A för ansvar. Vår värdegrund ska genomsyra all vår verksamhet och vi ska vara en arbetsplats där du känner arbetsglädje och stolthet. Här finns utrymme för dig med mod och handlingskraft och du får möjlighet att utvecklas. Landskrona stadsbibliotek är vackert och centralt beläget i den gamla brandstationen vid Saluhalsstorget. Kommunens invånare har bred kulturell bakgrund vilket genomsyrar bibliotekens verksamhet. Förutom stadsbiblioteket finns tre närbibliotek varav ett är meröppet. Landskrona ingår tillsammans med 10 andra nordvästskånska kommuner i bibliotekssamarbetet Familjen Helsingborg. Vill du vara med och påverka utvecklingen i en av Skånes mest spännande städer? Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Nu söker vi dig som brinner för barn och ungas läsning och som gillar omväxlingen som en delad tjänst som folk- och skolbibliotekarie innebär. Halva tjänsten är på förlagd på Sandåkersskolans och Emiliaskolans gemensamma skolbibliotek där du kommer att träffa barn från förskoleklass upp till årskurs nio. I ditt uppdrag som skolbibliotekarie är du en läsfrämjande resurs för elever och personal. Du kommer att hålla bokprat i klassrum, ta emot elever och lärare i skolbiblioteket och stötta pedagogisk personal med att hitta lämplig litteratur. Utöver detta ingår allmänt öppethållande av skolbiblioteket, mediehantering och sedvanliga biblioteksuppgifter. Eftersom skolbiblioteket också är ett integrerat folkbibliotek är ni ibland två bibliotekarier som arbetar tillsammans i verksamheten. Andra halvan av tjänsten är förlagd på Landskrona stadsbiblioteks avdelning för barn och unga. I detta uppdrag kommer du att delta i den dagliga verksamheten, bemanna i informationsdisk samt vid behov stötta upp vid program och aktiviteter. I tjänsten som skolbibliotekarie kommer du att ha stort inflytande över verksamheten och goda möjligheter att förverkliga egna idéer. Du blir en del av ett kollegium som drivs av kreativitet, glädje och vilja att erbjuda en levande och inspirerande verksamhet för Landskronas barn och deras vuxna.

Kvalifikationer
Vi söker dig som: * Vid tillträdesdatum har färdig examen inom biblioteks-och informationsvetenskap. * Har god kännedom om barn-och ungdomslitteratur. * Känner dig bekväm med att ta emot och prata inför både små och stora grupper. * Är socialt kompetent med förmåga att skapa goda relationer med såväl barn och unga som skolpersonal och övriga besökare. * Har ett positivt och flexibelt förhållningsätt och en förståelse för att arbete i en skola kan innebära högt tempo. * Är trygg i mötet med barn och unga i varierade åldrar. Fast kvälls-och helgtjänstgöring ingår i schemat. Bemanning på våra filialbibliotek kan förekomma. Examen inom Biblioteks-och informationsvetenskap är ett krav. Erfarenhet av arbete med barn och unga är meriterande. Körkort och tillgång till egen bil är ett plus. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Intervjuer sker löpande.

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länken i annonsen. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan, då den bedöms gentemot andra sökande. En ansökan till Landskrona stad är en allmän handling. Läs mer om oss på: landskrona.se/Jobba hos oss I denna rekrytering har vi tagit ställning till olika rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson
My Sörensson
Telefon
Email
Område
Sista ansökningsdag
07 juni 2023 (-1 dagar kvar)
Ansök nu

Fler från samma arbetsgivare