Barnhandledare

Barnhandledare

Om arbetsplatsen
Landskrona är på frammarsch på många plan. Nya områden med havsnära boende växer fram och allt fler företag väljer att etablera sig just här. Läget mitt i Öresundsregionen med närhet till bad och stad, natur och kultur lockar allt fler till inflyttning, etablering och besök. I Landskrona stad med drygt 3300 medarbetare arbetar vi efter vår värdegrund BRA, där B står för bemötande, R för resultat och A för ansvar. Vår värdegrund ska genomsyra all vår verksamhet och vi ska vara en arbetsplats där du känner arbetsglädje och stolthet. Här finns utrymme för dig med mod och handlingskraft och du får möjlighet att utvecklas. Vill du vara med och påverka utvecklingen i en av Skånes mest spännande städer? Välkommen med din ansökan! Individ- och familjeförvaltningen arbetar med socialt arbete riktat till barn, unga, vuxna och familjer inom socialtjänstens olika områden. Vi satsar på hög kvalitet i verksamheten och strävar efter att kunna erbjuda varierade insatser utifrån den enskildes behov. Målet är alltid detsamma; att människor ska kunna leva sina liv av egen kraft. Vi har en målgruppsinriktad organisation bestående av tre stora verksamhetsområden; barn- och unga, vuxna respektive gemensamma resurser. Utöver detta finns ett centralt förvaltningskontor bestående av en avdelning där vi bland annat samlat våra olika specialistfunktioner, nämndadministration och ekonomi. Som organisation befinner vi oss i ett spännande digitaliseringsskede! Socialtjänsten behöver utveckla sina arbetssätt för att nå ut till invånare på fler arenor och genom nya format. Om du har tankar och idéer kring hur vi som organisation kan använda oss och dra nytta av digitalisering i våra uppdrag ser vi detta som en intressant merit. VÄLKOMMEN TILL OSS!

Arbetsuppgifter
Din uppgift är att i vardagen tillgodose de placerade barnens olika behov av stöd och daglig omvårdnad. Barnen befinner sig i en utsatt livssituation efter att just ha lämnat sin hemmiljö och behöver mötas av trygghet och värme. Målet med verksamheten är att i avvaktan på kommande beslut om fortsatt stöd kunna erbjuda barnen en trygg och välfungerande miljö. En tydlig struktur och förutsägbarhet i tillvaron är viktigt för barnen. Du deltar också i alla vardagligt förekommande arbetsuppgifter i boendet såsom att handla, laga mat och städa. I uppdraget ingår vidare att samarbeta med övriga vuxna kring barnet, som föräldrar och familjenätverk, utredande socionom, skola och barnomsorg, hälso- och sjukvård etc.

Kvalifikationer
Vi strävar efter en arbetsgrupp med bred sammansättning i ålder, utbildning, intresse och kulturell kompetens. För att hitta rätt personalsammansättning i arbetsgruppen söker vi både dig som har relevant eftergymnasial utbildning inom omvårdnad, barn- och fritid eller behandlingsassistentområdet eller som har högskoleutbildning inom pedagogik, socialt arbete eller annan beteendevetenskaplig inriktning. Mycket stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Du har gedigen erfarenhet av att arbeta med barn i olika åldrar och har förmåga att med trygghet och värme kunna möta barnen i en känslomässigt utsatt situation. Du skapar goda relationer, visar intresse och förståelse för andra samtidigt som du kan sätta gränser. Du behöver ha uppnått en personlig mognad och kan fungera väl även i stressiga, svåra eller konfliktfyllda situationer. Du ser utvecklingsarbete som en spännande och kreativ utmaning och vill tillsammans med andra bygga upp fungerande strukturer och rutiner. Du förstår vikten av att samarbeta med andra för att tillsammans kunna nå fastställda mål. B-körkort krävs.

Övrigt
Barnens trygghet och säkerhet är vår högsta prioritet i verksamheten. För att kunna komma i fråga för en anställning inom individ- och familjeförvaltningens verksamheter för barn ska ett utdrag ur polisens misstanke- och belastningsregister uppvisas. Registerutdraget uppvisas först vid erbjudande om anställning. Som ett led i arbetet med en trygg och säker boendemiljö kan också drogtester tillämpas i samband med anställningens ingående. Rekrytering till tjänsterna pågår löpande. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länken i annonsen. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan, då den bedöms gentemot andra sökande. En ansökan till Landskrona stad är en allmän handling. Läs mer om oss på: landskrona.se/Jobba hos oss I denna rekrytering har vi tagit ställning till olika rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Dorota Ates
Telefon 0418-473917
Email Mejla Dorota Ates
Område Landskrona
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg
Typ av anställning Deltid, Säsongsjobb
Sista ansökningsdag 26 mars 2023 (6 dagar kvar)