Hoppa till innehåll
Emploid logotyp

Lönespecialist - DSV - Global Transport and Logistics

Ansök nu
Om DSV

När du kommer till DSV arbetar du för ett av de allra bäst presterande företagen inom transport- och logistikbranschen. Du kommer vara en del av ett internationellt företag med mer än 75 000 anställda i över 90 länder, som arbetar passionerat för att leverera fantastiska kundupplevelser och tjänster av hög kvalitet. DSV strävar efter att ligga i framkant i arbetet mot en mer hållbar framtid för transportbranschen och att göra affärer på naturens villkor.

DSVs Löneavdelning ingår i ett Shared Service-koncept som supporterar inom områden som HR, kvalitet & miljö, ekonomi, säkerhet, fastighet och IT. Som Lönespecialist på DSV blir du en av totalt elva kollegor på avdelningen för HR och Lön. Avdelningen utgörs av tre lönespecialister, fem HR Business Partners, en HR koordinator samt en HR-chef och en Lönechef. Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Landskrona och du rapporterar till Lönechef.

Om Tjänsten

Löneteamet på huvudkontoret i Landskrona ansvarar och hanterar sammanlagt ca 1500 löner totalt varje månad. Då företaget består av ett flertal interna bolag kommer du ansvara för hela löneprocessen för två av dessa vilket är cirka 400 löner. Du kommer också agera support och kontaktperson inom lönefrågor gentemot chefer i dessa bolag.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter;
 • Operativt arbete med hela löneprocessen
 • Rapportering internt till ekonomi
 • Rapportering externt till myndigheter
 • Hantering av årsskifte och semesterårsskifte i lönesystem
 • Stödja chefer/medarbetare i kollektivavtalsfrågor gällande lön/ersättning
 • Systemadministration i HR System
 • Arbete med effektivisering av löneprocessen
Om dig

För att vara aktuell för tjänsten krävs det att du har
 • Eftergymnasial utbildning inom relevant område som lön, ekonomi eller HR
 • Ett par års erfarenhet av kvalificerat lönearbete och kompetens inom hela löneprocessen
 • Erfarenhet av att arbeta med tolkning av kollektivavtal
 • Erfarenhet av att arbeta på ett systemorienterat sätt med löneprocessen och kunskaper i Agda är meriterande
 • Utmärkta kunskaper i svenska och engelska
För att trivas i tjänsten som lönespecialist är du noggrann, teamorienterad och har lätt för att samarbeta med och ge support till dina kollegor. Du har en positiv inställning och kan hantera en ibland hög och ojämn arbetsbelastning utan att tumma på kvaliteten. Du har ett stort tålamod och en stor vilja att driva saker framåt, vilket innebär att du tar ägandeskap över ditt arbete och driver det med en hög grad av självständighet.

Övrig information

Start: Enligt överenskommelse

Plats: Landskrona

Arbetstider: Heltid, Kontorstider, möjlighet till hybrid arbetsplats

Lön: Enligt överenskommelse

I rekryteringsprocessen kommer bakgrundskontroll genomföras på slutkandidat

Om du har frågor om tjänsten ber vi dig att maila info@emploid.se så hjälper någon i teamet dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval.

Välkommen med din ansökan!

Sökord: Lönespecialist, Löneadministratör, Lönekonsult, Lön, HR, Ekonomi, Agda, Landskrona, Helsingborg, Lund, heltid, rekrytering, heltid
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
15 juni 2023 (18 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Emploid är byggt på en stark vision och drivkraft om att alla företag förtjänar samma engagemang, kontinuitet och erfarenhet som endast stora företag traditionellt fått inom rekrytering och bemanning. Med nätverksbaserade kontaktytor identifierar vi rätt personal för ert företag och samtidigt drömjobbet för dig som vill vidare i karriären.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare