Hoppa till innehåll
Alfdex logotyp

Framtidens Controller med digitaliseringsådra till Alfdex

Publiceringsdatum
31 januari 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Här är tjänsten för dig som brinner för mer än bara redovisning och analys - nämligen att digitalisera och vidareutveckla redovisningsprocesser! Har du stort systemintresse och är redo att jobba med att driva digitalisering och AI i syfte att framtidssäkra morgondagens effektiva ekonomiprocesser? Har du förståelse för vikten av en god intern kontroll och har du kanske även vana av projektuppföljning? Då kan det vara dig vi letar efter när vi nu letar efter framtidens controller till Alfdex!

Beskrivning av tjänsten

Du ingår i ett team inom ekonomi/IT där du rapporterar direkt till CFO. Din roll som financial controller i teamet blir att jobba med effektivisering och rationalisering av redovisningsprocesser tillsammans med ekonomichef, redovisnings- och systemansvarig. En annan viktig del blir att ansvara för den interna kontrollen där du kvalitetssäkrar ekonomiprocesserna och ser till att dessa uppfyller ägarnas högt ställda krav på god intern kontroll. I arbetet ingår att utvärdera huruvida processer- och arbetsuppgifter bör digitaliseras, effektiviseras eller läggas ut på tredje part. Vid sidan av det framåtriktade förändringsarbetet kommer du att delta i det löpande redovisnings- och bokslutsarbetet tillsammans med övriga i ekonomiteamet. Tillsammans med varierande uppgifter högt och lågt, kommer du i teamet att driva utvecklingen av befintlig projektredovisning och projektuppföljning för företagets många utvecklingsprojekt i samverkan med R&D-avdelning, projektledare och affärscontroller.

I tjänsten ingår mycket kommunikation med organisationen såväl lokalt som globalt rörande internkontrollen och i effektiviseringsarbetet.

Du välkomnas in i ett bolag som präglas av en lugn och trygg arbetsplats i moderna lokaler bara ett stenkast från Landskrona station. Dörrarna står öppna i korridorerna och människor tycker om att hjälpa varandra. Ledarskapet bygger på öppenhet och tillit med korta beslutsprocesser där alla kan påverka och man tar ansvar tillsammans. Alfdex är ett mindre företag där man arbetar i små team vilket gör det till en omtyckt arbetsplats med hjälpsamma kollegor som gärna hälsar dig välkommen.

Vem är du?

Du är Civilekonom med redovisningsinriktning och har jobbat minst 3 år i motsvarande roller inom redovisning/rapportering. Således har du goda redovisningskunskaper och en god förståelse för bokslutsprocessen och rapportering. Vi ser gärna att du har erfarenhet av projektredovisning/projektuppföljning samt internt kontrollarbete, då detta är viktiga delar i din roll. Har du erfarenhet från tillverkande bolag ses det som meriterande. Vidare har du systemintresse och erfarenhet av IT-system och digitaliserade robotar eller så har du ett starkt intresse för digitaliserings- och effektiviseringsfrågor kombinerat med IT-kunskaper. Dina kunskaper inom MS Excel är på avancerad nivå och när det gäller språk så ställer tjänsten höga krav på god svenska och engelska i skrift.

Som person är du strukturerad, prestigelös och flexibel samt har lätt för att samarbeta och skapa relationer inom organisationen både på lokal och global nivå. Med ett stort driv tar du dig an dina arbetsuppgifter som du både planerar, genomför och vidareutvecklar som ett steg i det kontinuerliga förbättringsarbetet. Med en hög analysförmåga har du lätt för att identifiera lösningar på eventuella problem som uppstår.

Intresserad?

I denna rekrytering samarbetar Alfdex med Invici. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Jeanette Wahrenberg, 0707-765091 alternativt Patrik Lilja, 0709- 810048. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum som är 3 mars. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev. Följ anvisad länk.

Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.

Liknande Jobb

Alfdex logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
03 mars 2024 (6 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Alfdex AB är en världsledande systemleverantör för lösningar inom rening av vevhusgaser i motorer för tunga fordon. Sedan produktionsstarten har Alfdex sålt mer än 8 miljoner separatorer till kunder som Volvo, Scania, Mercedes-Benz och John Deere.

På så sätt bidrar företaget redan nu till en grönare värld och ett bättre klimat. Dessutom utvecklar Alfdex för närvarande en produkt som kommer att ta företaget in i den gröna omställningen. En produkt som helt utsläppsfritt värmer upp batteripaket och kupén i eldrivna tunga fordon.

Alfdex AB är ett 50/50 joint venture mellan Alfa Laval och Concentric. Företaget är beläget med huvudkontor och produktion i Landskrona, med produktion även i Kunshan/Shanghai (Kina), utveckling i Tumba/Stockholm och ett försäljningskontor i Chicago (USA).

För mer info se: www.alfdex.com

På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.