socialsekreterare till socialtjänstens nystartade gemensamma mottagning

socialsekreterare till socialtjänstens nystartade gemensamma mottagning

Om arbetsplatsen
Landskrona är på frammarsch på många plan. Nya områden med havsnära boende växer fram och allt fler företag väljer att etablera sig just här. Läget mitt i Öresundsregionen med närhet till bad och stad, natur och kultur lockar allt fler till inflyttning, etablering och besök.
I Landskrona stad med drygt 3300 medarbetare arbetar vi efter vår värdegrund BRA, där B står för bemötande, R för resultat och A för ansvar. Vår värdegrund ska genomsyra all vår verksamhet och vi ska vara en arbetsplats där du känner arbetsglädje och stolthet. Här finns utrymme för dig med mod och handlingskraft och du får möjlighet att utvecklas.
Vill du vara med och påverka utvecklingen i en av Skånes mest spännande städer? Välkommen med din ansökan!

Individ- och familjeförvaltningen arbetar med socialt arbete riktat till barn, unga, vuxna och familjer inom socialtjänstens olika områden. Vi satsar på hög kvalitet i verksamheten och strävar efter att kunna erbjuda varierade insatser utifrån den enskildes behov. Målet är alltid detsamma; att människor ska kunna leva sina liv av egen kraft.

Vi har en målgruppsinriktad organisation bestående av tre stora verksamhetsområden; barn- och unga, vuxna respektive gemensamma resurser. Utöver detta finns ett centralt förvaltningskontor bestående av en avdelning där vi bland annat samlat våra olika specialistfunktioner, nämndadministration och ekonomi.

Som organisation befinner vi oss i ett spännande digitaliseringsskede! Socialtjänsten behöver utveckla sina arbetssätt för att nå ut till invånare på fler arenor och genom nya format. Om du har tankar och idéer kring hur vi som organisation kan använda oss och dra nytta av digitalisering i våra uppdrag ser vi detta som en intressant merit.

VÄLKOMMEN TILL OSS!Arbetsuppgifter
* Ta emot ansökningar enligt socialtjänstlagen
* Ta emot anmälningar gällande oro för att barn och unga som kan fara illa, göra omedelbara skyddsbedömningar samt att ta beslut om att inleda utredning eller inte.
* Ta emot LVM anmälningar gällande vuxna samt göra omedelbara skyddsbedömningar, ta beslut om att inleda utredning eller inte.
* Ta emot anmälningar gällande oro för vuxna och motivera till att ta emot hjälp.
* Att vägleda kommuninvånare till "rätt" verksamhet genom telefon eller besök på mottagningsgruppen.
* Att informera andra verksamheter i om anmälningsskyldighet och om Socialtjänstens uppdrag och möjligheter.
* Skriva yttranden enligt LuL och följa upp ungdomsvård och ungdomstjänst

I Landskrona stad får du möjlighet att arbeta med svåra och utmanande ärenden. Vi möter allt från missbruk, ungdomskriminalitet och våld till omfattande omsorgssvikt och hedersproblematik. Vi arbetar med myndighetsutövning och ansvarar för att göra första bedömningen enligt SOL, LVU samt LVM. Arbetet sker i nära samarbete med klienten och dess nätverk.


Kvalifikationer
Socionomutbildning - Krav
Socionom med erfarenhet av socialt arbete inom socialtjänsten.
- Att ha kunskaper i myndighetsutövning med barn, unga och vuxna
- Kunskap och erfarenhet av BBIC
- God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift vilket innebär att kunna skriva nyanserat, kortfattat och begripligt.
Vi söker dig som är utbildad socionom. Det är meriterande om du har erfarenhet av mottagningsarbete samt utbildning i ex FREDA, signs of safety och kunskaper om hedersrelaterat våld och förtryck. Eftersom arbetet innebär en hel del dokumentation ställs det krav på administrativ förmåga samt att du kan uttrycka dig väl i svenska språket, såväl i tal som i skrift. Vi använder Life Care som dokumentationssystem. Du bör ha förmåga att kunna behålla lugnet även i stressade situationer. Du har förmåga att själv ta ansvar för dina arbetsuppgifter, är van att samarbeta med andra och har en stor empatisk förmåga.

För att trivas i rollen tror vi att du har god kännedom om hur samhället fungerar och är bekväm med att lotsa, informera och ge rådgivning till de du möter.
Du visar intresse och förståelse för andra och är med och skapar en laganda genom att lyssna, rådfråga och stötta dina kollegor. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och att du är rätt person för oss.

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länken i annonsen. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan, då den bedöms gentemot andra sökande. En ansökan till Landskrona stad är en allmän handling.

Läs mer om oss på: landskrona.se/Jobba hos oss

I denna rekrytering har vi tagit ställning till olika rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Emira Talic
Telefon 0418-473430
Område Landskrona
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Utbildning, Förskollärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 10 okt 2022 (8 dagar kvar)