Studie- och yrkesvägledare med ledarerfarenhet

Studie- och yrkesvägledare med ledarerfarenhet

Om arbetsplatsen
Landskrona är på frammarsch på många plan. Nya områden med havsnära boende växer fram och allt fler företag väljer att etablera sig just här. Läget mitt i Öresundsregionen med närhet till bad och stad, natur och kultur lockar allt fler till inflyttning, etablering och besök. I Landskrona stad med drygt 3300 medarbetare arbetar vi efter vår värdegrund BRA, där B står för bemötande, R för resultat och A för ansvar. Vår värdegrund ska genomsyra all vår verksamhet och vi ska vara en arbetsplats där du känner arbetsglädje och stolthet. Här finns utrymme för dig med mod och handlingskraft och du får möjlighet att utvecklas. Vill du vara med och påverka utvecklingen i en av Skånes mest spännande städer? Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Du vägleder vuxna invånare till arbete via utbildning. Du följer upp och vägleder elever som redan har påbörjat sin utbildning. Du deltar i samarbete inom staden och med andra myndigheter som t ex Arbetsförmedlingen, UHR, CSN, Skolverket m.f. Du informerar och motiverar sökande enskilt och i grupp inför deras val av utbildning och yrken. Vanligt förekommande arbetsuppgifter är t ex: individuella vägledningssamtal fysiskt och distans (e-vägledning), kartläggning inför studier, planering av slutbetyg/gymnasieexamen, information, administration, antagning, vägledningsmail och telefon. Du kommer även ha rollen som arbetslagsledare för 7 st studie- och yrkesvägledare där du fungerar som en länk mellan ledning och arbetslag. Du leder arbetslagets arbete samt processer och utveckling i nära samarbete med ledningen. Du ansvarar för att planera och genomföra arbetslagsmöten. Du kommer ansvara för planering av yrkesvuxutbildningar samt följa upp statsbidrag. För din roll som arbetslagsledare är det ett krav med dokumenterad erfarenhet som ledare. I vårt vägledningscentrum som finns i nya fräscha lokaler i centrala Landskrona arbetar sex studie- och yrkesvägledare som bildar ett team. Du kommer att vara en av dessa och bidra till utveckling av vägledningen. En del kvällsarbete kan förekomma. Du kan läsa mer på vår hemsida www.landskrona.se/vuxenvagledning

Kvalifikationer
Studie-och yrkesvägledare - Krav Du ska vara studie- och yrkesvägledare med godkänd yrkesexamen. Ledarerfarenhet - Krav För att ha förutsättningar att driva ditt arbetslag ska du ha erfarenhet från arbetslagsledarskap. Studie- och yrkesvägledning inom vuxenutbildning - Krav Det är viktigt att du arbetat som studie- och yrkesvägledare inom vuxenutbildning för att kunna vägleda våra sökande på rätt sätt mot kurser och utbildningar. 01. Strukturerad (målmedvetenhet) - Krav Arbetar enligt en tydlig process, organiserar och planerar sitt arbete väl, slutför det som påbörjats och håller deadlines. 04. Trygg (emotionell stabilitet) - Krav Är säker i osäkra sammanhang, står upp för egna åsikter, har mod att säga ifrån och förmåga att skilja på sak och person. 10. Samarbetsorienterad (vänlighet) - Krav Anpassar sig och hittar win-win-lösningar genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet. 05. Kreativ (öppenhet) - Meriterande Ser utanför boxen, tänker i nya banor och finner nya lösningar på gamla problem. 11. Lösningsorienterad (problemlösningsförmåga) - Meriterande Hittar snabbt lösningar på uppkomna problem.

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länken i annonsen. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan, då den bedöms gentemot andra sökande. En ansökan till Landskrona stad är en allmän handling. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den utannonserade befattningen inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare. I denna rekrytering har vi tagit ställning till olika rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Peter Aavall Åkerblom
Telefon 0733474287
Email Mejla Peter Aavall Åkerblom
Område Landskrona
Yrkesroll Utbildning, Administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 23 dec 2022 (14 dagar kvar)